Kurban Bayramı indirimlerine kanmayın
Pandemiden dolayı uzun süre evde olan vatandaşlarımızın normalleşme süreciyle birlikte yeniden dışarı çıkmasını ve Kurban Bayramı’nın yaklaşmasını fırsat bilen bazı firmalar sahte indirim kampanyalarına şimdiden başladı. Bayramları ve özel günleri fırsat bilen bu firmalar tarafından önce ürünlerin fiyatı şişiriliyor sonra indirim varmış gibi pazarlanarak rant elde ediliyor. Vatandaşlarımız bayram arefesinde bu sahte indirimlere inanarak alışveriş çılgınlığına kapılmamalı. Alışverişlerde piyasa araştırması çok iyi yapılmalı.
Bayram öncesi gereksiz alışverişle kredi kartına yüklenmeyin. Büyük mağazalar, özellikle bayram, yılbaşı, sevgililer günü, anneler günü, babalar günü, kadınlar günü gibi özel günlerde satışlarını artırmak için tüketiciyi yanıltan indirim kampanyalarına hız kesmeden devam ediyor. Önümüzdeki Kurban Bayramı’nda çocuklarına bayramlık satın almak isteyen vatandaşlarımız yüzde 70’e varan indirim, bir alana bir bedava, ikinci ürüne yüzde 50 indirim gibi kampanyalara aldanmamalı. Özellikle AVM’lerdeki tekstil ürünleri, kozmetik ürünler, teknolojik ürünler, elektronik ve beyaz eşyadaki indirim kampanyaları çok iyi takip edilmeli. Bayram arifesinde gereksiz yere alışveriş yapıp kredi kartlarına yüklenilmemeli. Özellikle pandemi döneminde ödenemeyen kredi kartı borçları biriktiği zaman ödemek zorlaşıyor.
Her özel günde rastgele indirim yapılması doğru değil. Tüketiciyi yanıltan bu indirim kampanyalarına çeki düzen verilmeli. İndirim sezonları tüm mağazalar için yalnızca yılın belli dönemlerinde geçerli olmalı. Mağazalar bağlı oldukları meslek kuruluşlarından izin alarak indirim kampanyası yapabilmeli. İndirimlerin meslek odalarının izni ve kontrolü ile yapıldığı tüketiciye belirtilmeli. Her özel günde ve her sezonda rastgele indirim yapılması tüketicinin de firmalara olan güvenini sarsıyor. Öncelikle 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle yadediyorum.Önümüzdeki Kurban bayramı münasebeti ile tüm esnaf ve sanatkarlarımız ile halkımızın Kurban bayramını tebrik ediyor sağlık huzur mutluluk ve bereket dolu yarınlar diliyorum.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- Kendisi ile yarışan kazanır… 16 Aralık 2024 Pazartesi
- Dış görünüş ve karar alma… 09 Aralık 2024 Pazartesi
- Gönüllü olmak 05 Aralık 2024 Perşembe
- Tarihten ibret almalıyız… 28 Şubat 2023 Salı
- Aşısız çalışan kalmamalı 02 Ağustos 2021 Pazartesi
- Kısa Çalışma Ödeneği desteği uzatılmalı… 23 Mart 2021 Salı
- Kira stopaj oranının düşürülmesi sevindirici 07 Ağustos 2020 Cuma
- Özel markalı ürünler sınırlanmalı 23 Ekim 2019 Çarşamba
- Yazın bolluk ve bereketini fırsata çevirelim 23 Ağustos 2019 Cuma
- Güçlü esnaf güçlü ekonomi 02 Temmuz 2019 Salı