Yaz mevsimine hazırlık çalışmaları

05 Nisan 2017 13:14
Havaların bir soğuyup, bir ısındığı bugünlerde, sağlığımıza biraz daha fazla dikkat etmek gerekiyor.

Sabah evden çıkarken üzerimize giymiş olduğumuz kalın giysiler, günün ilerleyen saatlerinde terletebiliyor. Vücut sağlığı için havalara aldanmamak ve tedbiri elden bırakmamak gerekiyor.

 Havaların ısınmasına bağlı olarak, ilçemizde de bazı konuların elden geçirilmesine ihtiyaç duyuluyor. Güzel havalarla birlikte özellikle çocuklar kendilerini park ve bahçelere atıp, soğuk geçen kış mevsiminin ardından güzel havanın tadını çıkarmak istiyor.

 İlçemizde gerek büyüklere ve gerekse çocuklara yönelik olarak parklar, oyun alanları, spor sahaları ve sağlıklı yaşam için yürüyüş yolları bulunuyor. Uzun bir süre önce bakımları yapılan bazı yerlerin, yaz mevsimine girmeden bakımlarının yapılması hem sağlık, hem de çocuklarımızın emniyeti açısından büyük önem taşıyor. Havaların bundan sonraki süreçte biraz daha ısınacağı düşünüldüğünde, bakım ve onarım çalışmalarının bir an önce başlatılması önem arz ediyor.

 İlçemizde birçok mahallede çocukların zamanlarını daha iyi geçirebilmeleri amacıyla çocuk parkları ve spor sahaları bulunuyor. Gerek fiziki şartlar, gerekse dikkatli kullanılmaması nedeniyle buralarda bulunan malzemeler zarar görebiliyor. Parklardaki en büyük eksiklik olarak, çocuk oyun guruplarının deforme olması ve bir kısmının işlev görememesi olarak göze çarpıyor.

 Çocuklarla birlikte bazen büyüklerinde boş zamanlarını geçirmiş oldukları spor sahalarının da bir an önce elden geçirilerek, sağlıklı bir yapıya kavuşturulması gerektiği kanaatindeyim. Daha çok halı sahalarda ki eksikliklerin, sahadaki halıların deforme olmuş olması, sahanın etrafını kaplayan tellerin çeşitli nedenlerle kopması veya yerinden çıkması çocukların oynamış oldukları alanda tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Yine park ve bahçelerde bulunan banklardan kırık olanlarında, yenilenmesi gerektiğini düşünüyorum.

 İlçemizin çeşitli yerlerinde bulunan ve vatandaşların kullanmış olduğu yürüyüş yollarından bazılarının da elden geçirilmesi gerekiyor. Yürüyüş yollarının tabanlarındaki aksamın yerinden kalkması, amacına hizmet etmiyor görünümü veriyor. Yine yürüyüş yollarına yakın yerlerde bulunan spor aletlerinden bazılarının deforme olması, kullanılmasına imkan vermiyor.

 İlçemizin birçok noktasında bulunan ve araçların hız yapmasını önleyen hız kesici kasislerin birçoğunun özelliğini yitirdiği görülüyor. Özellikle mahalle aralarında bulunan ve deforme olan plastik hız kesicilerin yenilenme ihtiyacı bulunuyor. Belirtmiş olduğum eksikliklerin bir kısmı öncelikle vatandaşların emniyeti açısından büyük önem taşıyor. Geçtiğimiz yıllarda ilçemiz ve beldelerinden geçen derelerde çeşitli atıklar atılması sonucunda kötü kokular ve istenmeyen görüntüler ortaya çıkmıştı. Bu konuda halkımızın daha bilinçli davranması ve derelerin temizliğinin daha sık periyotlarda yapılması önem taşıyor. Yaz mevsimine girilmeden eksikliklerin tamamlanması, park ve bahçelerde oynayan çocukları olduğu kadar, büyükleri de memnun edecektir.  

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X