Turizm ve tanıtıma büyük katkı
Gölcük’te son dönemlerde yapılan çalışmalar sonunda çok sayıda tarihi ve kültürel eser ilçemize kazandırıldı, kazandırılmaya da devam ediliyor. Geçtiğimiz yıllarda Değirmendere’de, aslına bağlı kalınarak yapılan Tarihi Yalı Evleri tarihe sahip çıkmanın yanında, kültürün yaşatılması ve turizme sunduğu katkı ile ön plana çıkıyor.Gölcük Belediyesi, Tarihi Yalı Evleri Projesi ile Tarihi Kentler Birliği’nin 17’ncisini düzenlediği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda‘Uygulama Dalında Başarı Ödülü’ almıştı.
Kaplıcası ile sağlık turizmine hitap eden Yazlık Ilıcası ise gerek bölgemizden, gerekse diğer il ve ilçelerden misafirlerini konuk ederek, sağlık turizmine önemli bir katkıda bulunuyor. Yazlık Ilıcası sunduğu hizmet ile ilçemizin tanıtımına ve turizmine büyük katkı sunuyor. Her mevsim ayrı bir güzelliğe bürünen Eriklitepe Tabiat Parkı da, hem ilçemizin tanıtımına hem de turizme katkıda buluyor. Kayın ağaçları içerisinde kış aylarında bir başka güzelliğe bürünen Eriklitepe’dekamp ve piknik alanları, seyir kuleleri ve bungalov tipi evler ve daha birçok etkinlik bir arada bulunuyor. Bu yönüyle Eriklitepe Tabiat Parkı, bir turizm kompleksiolarak, ilçemizin tanıtımında önemli rol oynuyor.Kavaklı sahilinde bulunan Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisi de, Gölcük’e turizm anlamında büyük katkı sunuyor. Son dönemler içerisinde ilçemize kazandırılan, Kocaeli’nin ilk ve tek hat müzesi olan Hattat Ali Vasfi İzmidiHüsn-i Hat Müzesi ise ilçemizin tanıtımına ve turizmine oldukça önemli katkıda bulunuyor.
Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, göreve geldiğinden itibaren yapmış olduğu başarılı çalışmalarla Gölcük’ün tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkmaya devam ediyor. son olarak, Yukarı Ulaşlı’daki Osmanlı dönemi tarihi hamamın restorasyon projesinin hazırlanması için başlatılan arkeolojik kazı çalışmalarda sona yaklaşıldığı belirtiliyor. Kazı çalışmalarının sona ermesi ile yapılacak kazı ve temizlik çalışması sonrasında, arkeolojik kazı sonucunu bekleyen, rölöve, restitüsyon, restorasyon projelerinin de tamamlanacağı ifade ediliyor. İlçemizdeki tarihi ve kültürel değerleri gün yüzüne çıkarmak için yapılan çalışmalar, tarihe ve kültürel değerlere sahip çıkmanın yanında, ilçemizin çok sayıda tarih ve kültür mirasını bünyesinde barındırdığını da göstermiş oluyor. Gölcük’te tarihi ve kültürel mirası yeniden ortaya çıkarmak için yapılan çalışmalar, büyük beğeni topluyor.Gölcük’te şimdiye kadar yapılan çalışmalarda olduğu gibi bundan sonra yapılacak olan çalışmalarla birlikte ilçemizin çehresi değişecek, aynı zamanda turizme de büyük katkı sağlayacaktır.
Geri dönüşümün önemi
Kullanım dışı olan geri dönüştürülebilir atık malzemelerin çeşitli geri dönüşüm yöntemleri ile hammadde olarak tekrar kazandırılması olan geri dönüşüm, ülke ekonomisine de büyük katkı sağlıyor.Kağıt, plastik, cam, metal ve karton atıklar gibi maddelerin geri kazanılması ve tekrar kullanılmasıyla birlikte tabii kaynakların tükenmesinin de önüne geçiliyor. Geri dönüşüm ile birlikte, doğaya verilmek istenen zararın önüne geçilerek, atık maddeler tekrar hammadde olarak kullanılıp enerji tasarrufu da sağlanmış oluyor. Geri dönüşüme tabi malzemelerin çevreye veya doğaya atılmamasının, geri dönüşüm kutularında toplanmasının ekonomiye büyük katkı sağladığı unutulmamalıdır.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- Sahillere sahip çıkılmalı 22 Ocak 2025 Çarşamba
- Empati ile yaklaşmak… 21 Ocak 2025 Salı
- Su tasarrufunda farkındalık… 20 Ocak 2025 Pazartesi
- Yarıyıl tatili iyi bir fırsat 19 Ocak 2025 Pazar
- Dar sokaklarda görülen sorunlar 16 Ocak 2025 Perşembe
- Toplumda öne çıkan değerler… 15 Ocak 2025 Çarşamba
- Bahane değil, duyarlılık olmalı 14 Ocak 2025 Salı
- İhtiyaçlar ve çalışmalar… 13 Ocak 2025 Pazartesi
- Ziyaretlerden notlar… 12 Ocak 2025 Pazar
- Desteklerle üretim daha da artıyor 09 Ocak 2025 Perşembe