Trafik belirsizliği devam ediyor…
İlçemizin merkezinde bulunan cadde ve sokakların dar oluşu, dar olan sokaklardaki park edilmesi yasak olan yerlere bazı duyarsız sürücülerin araçlarını gelişigüzel park etmeleri ve yön gösteren levhaların bazı sokaklarda bulunmayışı veya deforme olmasından dolayı, şehir merkezinde ulaşımda sıkıntıların yaşanmasına neden olabiliyor.
Yaşanan trafik yoğunluğunun nedenlerinden birisi umursamaz araç sürücüleri olsa da, bazı yerlerde ise yeterli uyarı işaretinin bulunmayışı da, yaşanan sıkıntıda etkili oluyor. İlçe merkezinde trafik yoğunluğunun yaşandığı yerlerin başında gelen Merkez Mahallesi’nde, bazı sokakların tek yönlü ulaşıma açık olması ve bu sokaklara girişlerde herhangi bir uyarı levhasının bulunmayışı, sürücüler arasında tartışmalara neden olabiliyor.
Geçtiğimiz günlerde Merkez Mahallesi 67. Sokak ve 20. Sokağın bulunduğu bölgede yapılan hatalı parklardan dolayı trafik kilitlenme durumuna geldi. Tek yönlü olan ve yalnızca bir aracın geçebildiği bu sokaklarda, yapılan araç parkları bu sokaklarda bulunan esnaflarında tepkisini çekiyor.
Vatandaşlar, yasak olmasına rağmen hem engelli yollarının önüne hem de iki sokağın kesiştiği yöne yapılan araç parklarına tepki göstererek, araç sürücülerinin daha duyarlı davranmasını bekliyor. Özellikle bu sokakların girişlerine konulacak olan yön tabelalarının, o bölgelerde meydana gelen trafik sorununu çözeceğini düşünüyorum. Tabi engelli rampaları önlerine ve diğer yapılan hatalı parkları önlemekte araç sürücülerinin duyarlılığına kalıyor.
İlçemizde bulunan trafik yön tabelalarının da elden geçirilmesi gerekiyor. Meydana gelen kazalar veya başka sebeplerle yerinden çıkan veya deforme olan trafik uyarı levhalarının bazıları amacına hizmet etmiyor. Uyarı levhalarının bir kısmının yan yatması veya yerinden çıkmasıyla birlikte araç sürücüleri de zor durumda kalabiliyor.
Gölcük’te yaşanan trafik yoğunluğunda en önemli görev ise yine araç sürücülerine düşüyor. Kısa süreliğine de olsa yapılan yanlış araç parkları, ulaşımda aksamaların yaşanmasında önemli etken oluyor. Mahalle aralarında yapılan çift taraflı araç parkları, araç sürücülerini olduğu kadar yayalarında tepkisini çekiyor. Araçların hatalı park etmelerini önlemek amacıyla ilçemizin birçok noktasında bulunan dubalar ise, yanlış park etmelerin önüne maalesef geçemiyor.
D-130 Karayolu’nun ilçemiz içinde kalan kesimindeki asfaltta meydana gelen çökmelerin de bakım ve onarıma ihtiyacı olduğu görülüyor. Yolda meydana gelen bozulmalar araç sürücülerine zor anlar yaşatabiliyor.
Gölcük’te şehir merkezinde yapılacak olan kentsel dönüşümle birlikte, yaşanan trafik yoğunluğunun da azalacağı ümit ediliyor. Kentsel dönüşüm ve tünel geçiş projesiyle, D-130 Karayolu’nda oluşan trafik yoğunluğunun hafifleyerek ilçemize ulaşım anlamında nefes aldırması vatandaşlarında en büyük beklentileri arasında bulunuyor.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- Olumlu yönden bakabilmek… 14 Haziran 2026 Pazar
- Değirmendere sahiline yoğun ilgi… 11 Haziran 2026 Perşembe
- Ortak alanlarda sorumluluklar… 10 Haziran 2026 Çarşamba
- İletişimde empati yapmanın önemi… 09 Haziran 2026 Salı
- Deniz ekosistemi hayat buluyor 08 Haziran 2026 Pazartesi
- Geri dönüşüm tasarruf sağlıyor 07 Haziran 2026 Pazar
- Sahillere ilgi artıyor 04 Haziran 2026 Perşembe
- Ulaşımda empati yapabilmek… 02 Haziran 2026 Salı
- Proje, büyük katkı sağlayacak 01 Haziran 2026 Pazartesi
- Bayramın ardından… 31 Mayıs 2026 Pazar