Sosyal olanaklar canlılık getirir

24 Nisan 2018 13:25

160 bini aşan nüfusuyla ve her geçen gün artan yapılaşmasıyla büyüyen bir ilçe konumunda olan Gölcük’te vatandaşlara hitap eden sosyal imkanların daha fazla olması, ilçemize her yönüyle olumlu katkıda bulunacaktır. İlçemizde eksikliği hissedilen sosyal etkinliklerin azlığı ise vatandaşları sosyal imkanların daha fazla olduğu yerlere yöneltebiliyor. Hal böyle olunca bu durumdan en çok ilçemizde hizmet veren esnaflar etkileniyor.
İlçemizde yaşayan vatandaşlar Gölcük dışına çıktığında esnaflarda ilçemizde ticarette oluşan durgunluktan yakınıyor. Çünkü vatandaşlar daha çok hafta sonlarında ailesiyle birlikte gezebileceği, sanatsal imkanların olduğu bir yer arayışında oluyor. Bazen dile getirdiğimiz bir sinemanın yokluğu dahi, özellikle genç nüfusun ilçe dışına yönlenmesine neden olabiliyor.
Gölcüklüler ilçemizde daha çok sosyal donatıların olmasını, gençlerin bu imkanlardan faydalanmasını istiyor. Bu manada Gölcük sanki, yalnızca gıda sektörüne hizmet veren bir şehir hüviyetine bürünüyor.
Bu durumdan en çok etkilenenler ise bahsettiğim gibi genç kesim oluyor. İlçemizde yaşayan gençlerin Gölcük’te daha fazla zaman geçirmeleri için onların sesine kulak verilmeli. Yani gençlere yönelik projelerin daha çok arttırılması görüşündeyim. Hatta bu konuda gençlerin fikirleri alınıp onların beklentileri doğrultusunda yeni fikir ve projeler gelişebilir.
Gölcüklü vatandaşların beklentilerinden bir diğerini ise önceki yıllarda olduğu konser gibi sanatsal etkinliklerin arttırılması. Elbette ilçemizde değişik dönemlerde sergi ve tiyatro etkinlikleri gibi sanatsal faaliyetler yapılıyor. Bunun yanında mahalle konaklarının yapılmasını da vatandaşlarımızın sosyal aktivitede bulunması açısından önemli buluyorum.
Yine ilçemizde kurum ve kuruluşlar tarafından açılan kurslarda sosyal hayatın canlanmasına katkıda bulunuyor. Fakat, vatandaşlar, daha çok kitleye hitap eden konser etkinliklerinin önceki yıllarda daha çok yapıldığını söyleyerek, bundan sonrada devam etmesini bekliyor.
Aslında insanların kendilerine göre beklentileri sonsuzdur. Tabiki burada belirttiklerimin üzerine Gölcüklülerin ekleyeceği bir şeyler vardır mutlaka. Fakat kısacası sosyal olanakların daha çok zenginleştirilerek, insanları evlerinden Gölcük’e çeken etkinliklerin olması gerekiyor.
İnsanlar Gölcük’te sosyal olarak zaman geçirebilecekleri yerlerin arttırılmasını talep ediyor. İlçemizde özelikle yaz döneminde konser ve diğer sosyal etkinliklerin düzenlenmesi, genç kesimi olduğu kadar, ticaretle uğraşan esnafları da memnun edecektir. Vatandaşların ilçemizde kalmasıyla harcamasını da Gölcük’te yapacak, bunun sonucunda da ilçe ekonomisine olumlu katkı sunacaktır.

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X