Sorunlara çözüm olacak
İlk kez gelenlerin dahi oldukça beğenisini kazanan bu şirin beldede sahilde şöyle bir yürüyüş yapmak, çay bahçelerinde sıcak bir çay yudumlamak veya balık tutma hobiniz var ise sahilden ya kısmet deyip olta sallamak, her yerde bulunamayacak özellikler arasında yer alıyor.
Yaz aylarının vazgeçilmez yerleri arasında bulunan Değirmendere’de birtakım sorunlar, günlük yaşamı etkiliyor. Trafik sorunu ve buna bağlı olarak otopark yetersizliği, beldede öne çıkan en büyük sorun olarak gözükürken, bu sorun yaz aylarında ve beldede semt pazarının kurulduğu cumartesi günleri daha da artıyor. Özellikle yaz aylarında Değirmendere sahilinde ve ara sokaklarda araç park yeri bulmakta zorlanan vatandaşlar, beldeye bir otopark yapılması gerekliliğini belirtiyordu.
Cumartesi günleri Değirmendere merkezinde kurulan ve Başkomutan Caddesi başta olmak üzere bağlantılı cadde ve sokaklarda etkili olan trafik yoğunluğu, her hafta kendisini oldukça fazla hissettiriyor. Belirtmiş olduğum cadde ve bağlantılı olan alanlarda yapılan hatalı araç parkları, ulaşımda sıkıntıların yaşanmasına yol açıyor. Bazı araç sürücülerinin özellikle Başkomutan Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi’nde araçlarını gelişigüzel park etmesiyle, daha fazla hissedilen trafik yoğunluğu da çözüm bekleyen konular arasında bulunuyor. Başkomutan Caddesinin aslında araç trafiği için geniş bir yapıya sahip olmasına rağmen, yapılan hatalı araç parkları, caddede trafiğin aksamasına neden oluyor.
Vatandaşların beldedeki sorunlardan birisi olarak gördüğü ve trafiğe de oldukça fazla etkisi olan semt pazarının kapalı pazara dönüştürülme isteği bulunuyor. Pazar esnafı tarafından da dile getirilen kapalı pazar ihtiyacı, hem ulaşım sıkıntısının ortadan kaldırılmasında fayda sağlayacak, hem acil durumlarda pazarın kurulduğu alanlara ulaşımı kolaylaştıracak, hem de pazarcı esnaflarının ve vatandaşlar için büyük katkı sağlayacaktır.
Değirmendere’de öncelikli olarak bekleyen sorunlar arasında bulunan bu konular için ise Başkomutan Caddesi’nde bulunan alana kapalı pazarı, otoparkı ve kültürel etkinliklerin bir arada olacağı bir yapı düşünülüyor. Yapılacak olan proje ile birlikte Değirmendere’deki öncelikli olan trafik, otopark ve semt pazarının mahalle arasında bulunması gibi sorunlar ortadan kalkarak çözüme kavuşacak, beldeye olan ilgi daha da artacaktır.
Böylelikle, Değirmendere aynı zamanda kültürel ve sosyal aktivitelerin de yapılabileceği bir yapıya kavuşmuş olacaktır. Yalnız bir hususa değinmek istiyorum. Mevcut durumda araç sürücülerinin biraz daha duyarlı hareket etmesi de beldedeki trafik akışının daha iyi sağlanması açısından önem taşıyor. Her şeyde olduğu gibi trafikte de empati yapmanın doğru olacağını düşünüyorum.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- Sahiller her mevsim güzel… 16 Aralık 2025 Salı
- Yaya önceliği… 15 Aralık 2025 Pazartesi
- Altyapı ve üstyapı çalışmaları… 14 Aralık 2025 Pazar
- Nurettin Sağsöz’ü rahmetle anıyorum 11 Aralık 2025 Perşembe
- Yağışlı hava ve su tasarrufu… 10 Aralık 2025 Çarşamba
- Soğuk hava ve etkisi… 09 Aralık 2025 Salı
- Duyarlılık ve empati… 08 Aralık 2025 Pazartesi
- Sağlık en değerli hazinedir 07 Aralık 2025 Pazar
- Daha sağlıklı ve temiz bir çevre… 04 Aralık 2025 Perşembe
- Ulaşım ve otoparklar… 03 Aralık 2025 Çarşamba