Öğrenciler için tatil dönemi

17 Haziran 2022 15:50
Öğrenciler için tatil dönemi

2021-2022 eğitim-öğretim dönemi, öğrencilerin karnelerini almasıyla birlikte sona erdi. Öğrenciler bugünden itibaren yaz tatiline de başlamış oldu. Eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla birlikte öğrenciler derslerinde başarılı olabilmek için çok çalışarak, iyi bir tatili de hak ettiler. Geçen bir yılın ardından öğrencilerin elde etmiş olduğu başarıda ise pay sahipleri muhakkakkibulunuyor. Başarı çıtasının yükselmesinde öğrencilerin azimle ve ciddiyetle çalışması kadar, okul idarecileri, öğretmenler ve velilerin payının da büyük olduğunu unutmamak gerekiyor.

Aslında başarı, bir zincirin halkaları gibi birbirine sımsıkı bağlı olarak işliyor. İlçemizde bulunan okullar, eğitim-öğretim dönemi içerisinde öğrencilerine yalnızca dersler konusunda eğitim vermekle kalmamış, aynı zamanda sosyal sorumluluk projelerin içinde de yer almalarını sağlamıştır. Okulların düzenlemiş oldukları sosyal faaliyetler ve sanatsal faaliyetler ile sanatın toplumun tüm kesimlerine yayılması için vermiş oldukları katkılarda önemli bir yer tutmaktadır.

Yaz tatilinde çocuklar, kendi el becerileri, hobileri, ilgi duyduğu sanatsal faaliyetler ve spor dallarına da yönlendirilmeli diye düşünüyorum. Çocukların uğraş verdikleri sanatsal faaliyetler, ruhen dinlenmelerine de olanak sağlayacaktır. Resime karşı ilgi duyan bir öğrenci, tualin karşısında elinde fırçasıyla belki kendi iç dünyasını resimleyecek, belkide geleceğe dönük beklenti ve hayallerini.Müziğe ilgi duyan öğrenci elindeki müzik aletiyle yeteneğini daha da geliştirme fırsatı yakalayabilecek, tiyatroya ilgi duyan çocuklar, seyretmiş olduğu tiyatro oyunundaki karakterlerin dünyasına gidebilecektir.Bu nedenle tatil döneminin iyi değerlendirilmesi, çocukların sanata ilgi duyması ve sosyal olarak etkinliklere daha fazla katılması sağlanmasının faydalı olacağını düşünüyorum. 

Bununla birlikte öğrencilerin boş zamanlarını kitap okuyarak değerlendirmeleri de, onların yararına olacaktır.Bir konu hakkında sağlıklı bilgi edinmek veya bir konu hakkında doğru yorumda bulunabilmek için, okuma kültürünü geliştirmeliyiz. Okuma kültürü, ilerleyen zamanlarda değil, henüz küçük yaşlarda başlıyor. Çocukları kitap okumaya teşvik edebilmeli, yaşça büyük olanlarda küçüklerine kitap okuma kültürünün yerleşmesi konusunda örnek olabilmelidir. Kitap okumak yalnızca okul dönemi ile sınırlı kalmamalı, hayatımızın her anında okuma alışkanlığı edinebilmeliyiz. 

Okullarından mezun olarak, eğitim-öğretim hayatlarına başka okullarda devam edecek olan tüm öğrencilere yollarının ve bahtlarının açık olmasını diliyor, tüm öğrencilerin iyi bir tatil dönemi geçirmelerini temenni ediyorum.

 Görsel kirlilik

Yaz aylarında ev ve işyerlerindeki tadilat çalışmalarının artmasına da bağlı olarak, molozlar çevrede daha fazla görülüyor. Bazı kimselerin, evlerinden çıkan eski durumda olan eşyaları boş olan arsalara veya köşe başlarına bırakması, görsel kirliliğin oluşmasına neden oluyor. Bu şekilde istenmeyen davranışlarda, yapılan temizlik çalışmalarına gölge düşürüyor. Geri dönüşebilir malzemelerin de çevreye atılması, doğanın kirlenmesine neden olan faktörlerin başında gelmektedir. Geri dönüşüme tabi olan malzemeleri çevreye veya çöp kutularına değil, geri dönüşüm kutularına atarak, hem çevremizi temiz tutmuş olur hem de ekonomiye katkıda bulunuruz. Bireylerin temizlik konusunda kendi evlerine gösterdiği özeni, cadde ve sokaklar içinde göstermesi gerekiyor.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X