Neden olmasın...

14 Ocak 2016 15:12
Gölcük, 150 bini aşan nüfusuyla birçok etkinliği bir arada barındırabilecek büyük bir potansiyele sahip bulunuyor.

 Yıl içerisinde Uluslararası ve il genelinde bazı etkinliklere ev sahipliği yapan ilçemizde, ilimizdeki gibi bir fuar alanının olması vatandaşlara ayrı bir heyecan, ilçemize de ayrı bir değer katacaktır.

İlimizde geçen yıl düzenlenen kitap fuarında 50 yayınevi, 42 sahaf ve 67 Sivil Toplum Kuruluşu’nun katılımıyla 600’e yakın söyleşi ve etkinlik düzenlenmiş, rekor bir katılımla dokuz günde Kocaeli ve çevre illerden gelen 664 bin 476 kişi bu fuarı ziyaret etmişti. Bunun yanında birçok tanınmış yazar da fuarda okuyucularıyla buluşmuş, adeta bir yazarlar geçidi yaşanmıştı.

Yine aynı şekilde Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı’nda 41 ülkeden çocukların getirdiği oyuncaklar sergilenmiş ve oldukça beğeni toplamıştı. Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında düzenlenen Eğitim ve Eğlence Fuarı’na etkinliklerini izlemek için çevre illerden de birçok vatandaş gelmiş,  Gölcüklüler de ilimizde düzenlenen bu fuarlara büyük ilgi göstermişti. İlimizde gerçekleştirilen bu ve buna benzer fuarlar insanları başka dünyalara götürmenin yanında ilimizin daha fazla tanınmasına vesile olmuştu.

Coğrafi konumu itibarıyla İstanbul’a yakın olan ve transit geçiş güzergahında bulunan Gölcük’te de, uygun yer bulunması durumunda fuar alanı oluşturulabilir. D-130 Karayolu’nun alt kesiminde fuar alanının kurulabileceği büyük bir alan olmaması nedeniyle, yapılacak olan fuar alanı ilçemizin yukarı kesimlerinde düşünülebilir. Yapılacak olan fuar alanı belki ilimizdeki kadar büyük bir alanı kaplamayabilir fakat ilçemizdeki esnafı canlandırmak, ilçemize hareket ve heyecan getirmek adına büyük bir adım olacaktır.

Gerek otomobil, gerek mobilya, gerekse giyim fuarları ve buna benzer fuar etkinliklerinin ilçemizde yapılması çok sayıda büyük kuruluşların, sanayicilerin ve diğer sektördeki yatırımcıların da ilgisini ilçemize çekerek, gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır. İlçemizde düzenlenen Uluslararası Seramik Sempozyumu etkinlikleri fuar alanında yapılıp, eserler bu fuar alanında sergilenebilir.

Düzenlenecek olan fuar etkinlikleriyle aynı zamanda ilçemiz turizmi de hareketlenecek, çevre illerden ve ülkemizin değişik bölgelerinden kişi ve kuruluşların ilçemize gelmesini sağlayacaktır.

Gölcük’te bir fuar alanının yapılması hem ilçemize büyük bir canlılık getirecek hem de Gölcük’ün tanıtımı açısından büyük faydası olacaktır. Böyle bir fuar alanının ilçemizde yapılarak hayata geçirilmesiyle birlikte Gölcük’ün marka değerinin de artacağını düşünüyorum.

İlçemizde uzun yıllar beklenen kentsel dönüşüm için nasıl büyük bir adım atılmışsa, yine büyük bir adım atılarak herkesin faydalanabileceği bir fuar alanı oluşturulabilir. Yeter ki böyle güzel ve büyük organizasyonların yapılacağı fuar alanı olsun. Donanma kenti Gölcük’te fuar alanının yapılması, Gölcük’ün kalkınmasına, daha fazla kurum ve kuruluş tarafından tanınmasına ve özellikle ilçemize yapılacak olan yatırımlarında öncüsü olabilecektir.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X