Kurslar bu yılda yoğun ilgi görüyor
Yeni döneme girilmesinden dolayı, Gölcük Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen Gölcük Meslek Edindirme Kursları (GÖLMEK) başladı. İlçemizde geçtiğimiz dönemler içerisinde Halk Eğitim Merkezi ve Gölcük Belediyesi Meslek Edindirme Kursları kapsamında çok sayıda kurs açılmış ve açılan bu kurslara yoğun katılım sağlanmıştı. Kursiyerler, düzenlenen kurslarda yeteneklerini sergileyip, kurs sonunda el emeği göz nuru eserler ortaya çıkarmışlardı.
İlçemizde geçtiğimiz yıllarda, Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurslara yoğun ilgi olmuş kurslara katılım oranı olarak Avrupa standartlarının üzerinde bir başarı oranı yakalanmıştı. Halk Eğitim Merkezi gibi, Gölcük Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (GÖLMEK)’te de geçtiğimiz dönemlerde çok sayıda kurs açılmış ve açılan kurslara vatandaşlar yoğun katılım göstermişti.
Bu yılda geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören kurslar Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi başta olmak üzere, Değirmendere, Halıdere, Ulaşlı, İhsaniye, Hisareyn ve Yazlıkta 15 merkez ve 67 farklı kurs merkezinde, 18 branşta 1400 kursiyeri ile birlikte Gölcük Meslek Edindirme Kursları, diğer bir deyişle GÖLMEK çatısı altında faaliyetlerini sürdürüyor.
Vatandaşlar açılan bu kurslara katılarak, boş zamanlarını değerlendirmeyle birlikte aynı zamanda birçok farklı mesleği öğrenmek konusunda büyük bir katkı sağlıyor. Gölcük Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarına katılan kursiyerler, açılan kurslarda öğrendikleri konuları sosyal hayatta da faaliyete geçiriyor. Böylelikle kursiyerler yeteneklerini geliştirme ve sergileme fırsatı buluyor, boş zamanlarını en iyi ve faydalı bir şekilde değerlendiriyor, ev ekonomilerine katkı sağlıyor aynı zamanda istihdam sağlanmasına yardımcı olunuyor.
GÖLMEK kurslarında, bu yıl kırkyamadan el sanatlarına, resimden çiniye kadar 18 farklı branşta kurslar verileceğinin ifade edilmesi, kurslara geçtiğimiz dönemler içerisinde gösterilen yoğun bir ilginin sonucu olduğunu düşünüyorum.
Boş zamanlarını değerlendirmek, yeni bir şeyler öğrenmenin heyecanını yaşamak ve kursun sonunda ortaya güzel eserler çıkarmak isteyenlerin bu yılda, ilçemizde açılmış olan kursları tercih edeceğini düşünüyorum. Boş zamanları değerlendirmenin en iyi yolunun, yeni şeyler öğrenmek ve sonucunda güzel eserler ortaya çıkarılması olduğu kanaatindeyim.
Prestij caddeler beğeniliyor
İlçemizin birçok noktasında geçtiğimiz yıllarda yapımına başlanan prestij sokak ve cadde çalışması, ilçemizde oldukça güzel, temiz ve düzenli bir görüntünün oluşmasına olanak sağladı. Yenilenen yolları, yaya kaldırımları, aydınlatmaları ve kaldırımlara araç park edilmesini önleyen dubaları ile birlikte yapılmış olduğu bölgelerdeki esnaflarında beğenisini kazanıyor. Vatandaşlar, prestij cadde kapsamında yapılan çalışmayı oldukça beğenerek prestij cadde veya sokak uygulamalarının ilçemizin diğer bölgelerinde de uygulanması konusunda görüş belirtiyor.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- KO-MEK hayata dokundu 29 Nisan 2026 Çarşamba
- Gereken özen ve duyarlılık… 28 Nisan 2026 Salı
- Engel değil, destek olmak… 27 Nisan 2026 Pazartesi
- Önyargılı olmadan dinleyebilmek… 26 Nisan 2026 Pazar
- Okuma alışkanlığı edinmek… 23 Nisan 2026 Perşembe
- Sahillerin doğal güzelliği… 22 Nisan 2026 Çarşamba
- Yeşil alanlar ve parklar… 21 Nisan 2026 Salı
- Evsel atıklar ve görsel kirlilik 20 Nisan 2026 Pazartesi
- Hoşgörü hayatın her alanında… 19 Nisan 2026 Pazar
- Ulaşımda saygı ve empati… 16 Nisan 2026 Perşembe