Kültür Dernekleri Kadın Kolları

04 Ağustos 2016 13:49
Gölcük Kültür Dernekleri Platformu, ilçemizde dönem içerisinde gerçekleştirmiş oldukları başarılı çalışmalarıyla adından söz ettirmesini bildi.

Kültür Dernekleri Platformu Dönem Başkanı Bülent Denlikol ve üye dernekler, ilçemize katkıda bulunmak ve Gölcük için daha fazla neler yapılabileceği hakkında her ay olağan toplantılarını gerçekleştirip, katkıda bulunmaya devam ediyor.

İlçemizde bulunan 19 derneğin bir araya gelerek oluşturmuş olduğu Kültür Dernekleri Platformu’na üye dernekler, ilçemizi kendi memleketleri olarak kabullenip, yeni dönemle birlikte aynı hızda çalışmalarına devam ediyor.

Gölcük Kültür Dernekleri Kadın Platformu da yeni oluşmasına rağmen, oldukça hızlı başlayarak çeşitli kuruluşlara ziyaretlerde bulunmuştu. Kültür Dernekleri Kadın Platformu, göreve başlamasının hemen ardından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında kadınlarla bir araya gelerek, daha sonra Engelliler Derneği’ne ziyarette bulunmuş ve engellilerin yaşamış oldukları sıkıntılar hakkında bilgi sahibi olmuştu.

Gölcük Kültür Dernekleri Kadın Kolları Başkanı Ayşe Denlikol, ilçemize katkıda bulunmak amacıyla sadece erkeklerin çabalarının yeterli olmayacağını, kadınların da bu işin içinde olması gerektikleri düşündüklerini ifade ederek, ellerini taşın altına koymaya ve kadın kollarını oluşturmaya karar verdiklerini belirtti. Başkan Denlikol, ilçemizde yaşayan kadınların daha aktif olarak çalışmalara katkıda bulunmalarının ise çok önemli olduğunu ifade etti.

Kültür Dernekleri Kadın Kolları’nın yapmış oldukları etkinlikler kapsamında kitap kampanyası da devam ediyor. Kampanya kapsamında geçmiş dönemlere ait kitapları vatandaşlar Platforma getiriyor, vatandaşlarda ihtiyacı olan kitabı alabiliyor. Platformda bu tür bir etkinliğin düzenlenmesi, hem toplumumuzda kitap okuma alışkanlığını geniş kesimlere yayacak hem de kitap ihtiyacı olan kişilerin kitap ihtiyaçları karşılanmış olacak.

Başkan Ayşe Denlikol, Gölcük’te okuma yazma bilmeyen kişi kalmaması adına kadın kolları olarak, kendi bünyelerinde okuma yazma kursu açmak istediklerini, engellilere yönelik olarak ise işaret dili kursu düzenlemek istediklerini belirterek vatandaşları da bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyor.

İşitme engelli vatandaşlarımızın günlük yaşamlarında karşılaşmış oldukları iletişim sorununu aşmalarına yardımcı olmak maksadıyla, ilçemizde çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından değişik dönemlerde işaret dili kursu açılmış, böylelikle toplumda engelli vatandaşlarımızın yaşamış oldukları sorunlara karşı duyarlılık bilinci oluşturulmuştu.

Gölcük Kültür Dernekleri Platformu’nun ilçemizde bugüne kadar gerçekleştirmiş oldukları faaliyet ve etkinliklerin, kadın kolları ile birlikte daha da artacağını ve bu konuda kadın kolları platformuna daha fazla katılımın olmasıyla birlikte, ilçemiz adına yapılacak olan çalışmalarda da daha fazla aşama kaydedileceğini düşünüyorum. Kültür Dernekleri Kadın Kolları’na bundan sonraki yapacakları çalışmalarda başarılar diliyorum. 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X