Küçük dokunuşlarla daha güzel Gölcük(2)

28 Mayıs 2019 14:12

İlçemizin daha modern ve daha güzel bir yer olması adına yapılacak olan çalışmalar, herkesin beğenisini kazanacaktır. Bir önceki yazımda prestij cadde çalışmalarının ilçemize görsel olarak katmış olduğu güzelliği, görme engelliler için büyük önem taşıyan sarı renkli kılavuz yollarının elden geçirilmesini, sıcak havalarla birlikte mazgallarda gelen kötü kokuların çevreye rahatsızlık verdiğini, Değirmendere’de bulunan stantların genişletilmesi konusunda fikirlerimi ifade etmiştim

İlçemizin ve beldelerinin bazı noktalarından dereler geçerek denizle buluşuyor. Yaz aylarında kurumaya yüz tutan derelerin içlerine, yine çevreye karşı saygısı olmayan bazı kimseler tarafından atık maddeler bırakılıyor. Derelerin içini adeta çöplük gibi gören bu kimseler, doğaya ve denize vermiş oldukları zararın farkında olmadan hoş olmayan davranışlar sergileyebiliyorlar. Derelerin kapsamlı bir bakımdan geçirilmesi ve yaz aylarında kurumaya yüz tutan dere içlerinin temizliğinin de sık aralıklarla yapılması önem arz etmektedir.

İlçemizde bazı noktalarda çalışmasına başlanan uzayan ağaç dallarının budanması işlemine devam edilmesi ve ilçe geneline yayılmasına ihtiyaç duyuluyor. İlçemizdeki bazı kaldırımlarda uzayan ağaç dallarından dolayı başınızı eğerek gitmek zorunda kalabiliyorsunuz. Özellikle Amiral Sağlam Caddesi’nde yolun orta kısmında bulunan ağaç dallarının uzayan kısımlarının sık aralılarla budanması yolun karşısına geçecek olan yayalar ve araç sürücüleri için önem taşıyor.

İlçemizde mahalle aralarında uzun zamandır görmeye çokça alıştığımız bir görüntü bulunuyor. Bazı vatandaşların, evlerinden çıkan eski büyük eşyaları sokak köşelerine bırakmaları kötü bir görüntü oluşturuyor. Aynı şekilde rastgele atılan inşaat molozları da çevre kirliliğine neden oluyor. Yaşamış olduğumuz çevremizi, ilçemizi temiz tutmak bizlerin elinde. Yeterki çevre temizliği konusunda toplumda gereken bilinç daha fazla kesime yayılabilsin. Çevre temizliği ve yaşamış olduğumuz doğaya karşı hassasiyetle yaklaşan vatandaşları da ayrıca kutluyorum.

Havaların ısınması ve yaz aylarının yaklaşması ile birlikte sokaklar çocuk sesleri ile şenlenmeye başladı. Yakın bir zamanda okulların tatile girecek olmasıyla, çocuklar zamanlarını parklarda oyun guruplarında, mahallelerde bulunanspor yapılan alanlarda geçirmeyi daha fazla tercih edecektir.

Çocukların zamanlarını geçirdiği park ve bahçelerdeki bakım ihtiyacı duyan oyun guruplarının da elden geçirilmesi gerekiyor. Bununla birlikte kış şartlarının da vermiş olduğu fiziki durumlardan dolayı eskiyen veya kullanılamaz duruma gelen spor sahalarındaki malzemelerin de elden geçirilmesine ihtiyaç duyuluyor. Örneğin, mahalle aralarında bulunan halı sahalardaki hasar gören ve yırtılmış durumda bulunan halıların yarardan çok zarar verebileceği düşünülerek bakımdan geçirilmesi gerektiği kanaatindeyim.

Yaz aylarında canlıların en fazla ihtiyaç duyduğu şeylerin başında su gelmektedir. İlçemizde çeşitli noktalarda ve sahil kesimlerinde bulunan mevcut su çeşmelerinin de elden geçirilmesi varsa ihtiyaç duyulan noktalara yeni su çeşmelerinin yapılmasının da fayda sağlayacağını düşünüyorum.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X