Kitap okumak kültür düzeyini arttırır
Çok sayıda kitabın bir arada bulunduğu ve günümüzde de güncelliğini yenilenen kitaplarla koruyan kütüphaneler, her yaştan insana ve her konuda bilgiye ulaşmak için okuyucularına olanak sunuyor. Kitapseverlerin ziyaret ettiği kütüphaneler, vatandaşların ilgi gösterdiği yerler haline gelebilmeli, çocuklarımızı da kütüphane kültürüne alıştırabilmeliyiz. Belki birçok kimsenin öğrencilik yıllarından sonra uğramadığı kütüphanelerin, günümüzde modern imkanlarla donatılması ve içinde bulunan kitap sayısındaki artış, hepimizi kütüphanelere yöneltebilmelidir.Bazı insanlar mazeret üretip kitap okumaya yeterince vakit bulamadıklarını ifade etsede, kitap okuyabilmek için zaman bulamamak düşüncesi bahaneden ileri gitmiyor. Aslında kitap okumamak değil de okumak için bahane üretmek gerekiyor.
Okuma kültürü, ilerleyen zamanlarda değil, küçük yaşlarda başlıyor. Henüz küçük yaşlarda olan çocukları daha çok kitap okumaya teşvik edebilmeli, yaşça büyük olanlarında küçüklerine kitap okuma kültürünün yerleşmesi konusunda örnek olabilmelidir. Çocuklara küçük yaşta kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için ödül sistemi bile düşünülebilir. Getirilen ödül sistemi sayesinde çocukların okuma alışkanlığı kazanması kolaylaşabilir. Önemli olan çocukların kitaplara ilgi duyması ve bu alışkanlığını devam ettirmesi olmalıdır.
Teknoloji ile birlikte birçok şeye ulaşmak daha kolay olabiliyor. İnsanların yaşamlarında büyük kolaylıklar sağlayan teknolojik aletler, günümüzde hayatımızın her alanında yerini almış görünüyor. Fakat şöyle bir eski günlere baktığımızda yerinde ve doğru kullanılmayan teknolojinin bazı değerlerimizi de etkilediği görülebiliyor.İnternet yoluyla bir tık uzakta olan öğrenmek istenilen konulara daha hızlı erişebilmek mümkün olabiliyor. Eskiden araştırmak gereken bir konuya veya okulda verilen ödevlere ansiklopediler vasıtasıyla ulaşır, böylece kitap okuma alışkanlığı da devam ederdi. Şimdilerde kitaplıkların doldurduğu odalar, bilgisayarlar ve tabletlerle görebilmek mümkün oluyor.
Kitaplar, insanlara yeni şeyler öğreten, bilgi dağarcığımızı genişleten ve aydınlatan kültür düzeyimizi arttıran nesnelerdir. Ancak kitaplar sayesinde yeni bilgiler öğrenip, ufkumuzu genişletebiliriz. Bir konu hakkında sağlıklı bilgi edinmek için okuma kültürümüzü geliştirmeliyiz. Bazıları, okumaya niyetlendiği bir kitaba başlayamaz veya başlamış olduğu bir kitabın ise sonunu getiremez. Bazıları ise okumaya çok fazla zamanını olmadığını bahane edip, işin içinden kolayca sıyrılıverir. Sosyal medyaya ayrılan zamanın sadece yarısı kitap okumaya ayrılabilinse daha çok okuyan bir toplum olabiliriz. Kitap okumak insanlara birçok bilgi kazandırmanın yanında, hafızamızı canlı tutmamıza da yardımcı olur.
Akıllı bisikletlere Gölcüklülerin ilgisi
Ulaşımda kolaylık sağlayan ve ilimiz genelinde yaygınlaşan akıllı bisiklet istasyonları geçtiğimiz dönemler içerisinde ilçemizde de yapılarak vatandaşların hizmetine sunulmuştu. Kavaklı ve Değirmendere sahiline konulan sonrasında, Denizevler, ilçemizin merkezi konumundaki Anıtpark ve Halıdere’de de vatandaşların kullanımına sunulan akıllı bisikletler, ilçemizde yaşayan vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Özellikle gençlerin tercih ettiği akıllı bisikletlerin, sahil kesimlerinde daha yaygın olarak kullanıldığı gözlerden kaçmıyor. Bununla birlikte, akıllı bisikletlerin kullanımında gereken özeni göstermek te önem taşıyor.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- Ulaşımda yaya önceliği 25 Mart 2025 Salı
- Yardımlaşma ve paylaşma duygusu… 24 Mart 2025 Pazartesi
- Su tasarrufuna katkıda bulunmak… 23 Mart 2025 Pazar
- Ormanların büyük faydası… 20 Mart 2025 Perşembe
- Örnek olabilmek… 19 Mart 2025 Çarşamba
- Örnek olabilmek… 19 Mart 2025 Çarşamba
- Duyarlı ve bilinçli hareket etmek… 18 Mart 2025 Salı
- Yaşlılara karşı sorumluluklar… 17 Mart 2025 Pazartesi
- Değirmendere sahili ilgi görüyor 16 Mart 2025 Pazar
- Üstyapı çalışmaları katkı sağlıyor 13 Mart 2025 Perşembe