Hastane bölgeye canlılık getirecek

13 Şubat 2017 12:35
Son yıllarda ilçemizin daha çok gelişmesi, daha modern ve sağlıklı bir yapıya kavuşması adına çeşitli projeler yapıldı.

Yapılan bu projelerden bazıları hayata geçirilerek vatandaşların hizmetine sunulmasının yanında, diğer projelerde çalışmalar devam ediyor. İlçemizde hâlihazırda devam eden en büyük projeler arasında kentsel dönüşüm projesinin geldiğini düşünüyorum. İlçemizde üç ayrı bölgede yapılacak olan dönüşüm çalışmalarıyla birlikte, Gölcük’ün çehresinin değişeceğini ve daha modern bir görünüm kazanacağı kanaatindeyim.

 Yine son yıllarda ilçemizde yapılan projeler arasında dikkat çeken ve gerçekleştirilen projelerin meyvesinin alınmaya başladığı yatırımlar arasında, eğitim yatırımları bulunuyor. İlçemizde bulunan bazı okulların yıkılarak yerlerine yeni okulların inşa edilmesi, bakım onarım gerektiren eğitim-öğretim kurumlarında gerekli çalışmaların yapılması, son yıllarda ülke genelinde yapılan sınavlarda ilçemizdeki okullarda okuyan öğrencilerin başarılı dereceler elde etmesi, eğitim yatırımlarının da meyvesini vermeye başladığının bir göstergesi olduğunu söyleyebiliriz.

 Turizm alanında ise tarihi ipek yolu üzerinde bulunan Yazlık Ilıcası’nın yapılarak sağlık turizmine kazandırılması, ilçemize bağlı bazı belde ve köylerde kent meydanlarının restorasyonu ile birlikte tarihi değerlerin ortaya çıkarılması, Değirmendere’de devam eden çalışmalar kapsamında tarihi yalı evlerinden bir kısmının yapılması, diğer kalanlarında çalışmaların devam etmesi de, turizm alanında yapılan yatırımlar olarak görüyorum.

 İlçemizde ulaşımda yaşanan sıkıntıların giderilmesi adına ise yapılması düşünülen Tünel Geçiş Projesi, Güney Marmara Otoyolu Projesi önemli bir yer tutuyor. D-130 Karayolu’nun Gölcük’ten geçmesiyle birlikte yaşanan trafik yoğunluğunun, yapılması düşünülen projelerle giderilmesi ve ulaşımda yaşanan sorunların ortadan kaldırılması hedefleniyor.

 Sağlık alanında son dönemlerde yapılan çalışmalarla birlikte, Necati Çelik Devlet Hastanesi’ne yeni cihazlar ve yeni üniteler açılmıştı. İlçemizde bulunan ağız ve diş sağlığı merkezi de bu konudaki büyük bir açığı kapatarak, vatandaşların hizmetine sunuldu. Halıdere beldesinde bulunan eski belediye binasında yapılan çalışmalarla birlikte yapımı devam eden Halıdere Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin çalışmalarında sona yaklaşılmış görünüyor.

 Sağlık alanında yapılan yatırımlara son dönemde yeni yapılması planlanan hastane eklendi. Bölgenin sağlık alanında önemli bir ihtiyacına cevap vereceğini düşündüğüm hastanenin, yaklaşık olarak 50 ile 53 bin metrekarelik geniş bir alanda yapılacağı ve toplamda 200 yatak kapasitesine sahip olacağı ifade ediliyor. Bölgenin sağlık alanında her ihtiyacına cevap verebilecek nitelikte yapılması planlanan hastane, bölgeye aynı zamanda canlılık getirecektir. Şehir merkezine yakın olması dolayısıyla da vatandaşlara sağlık alanında önemli katkı sunacak olan hastanenin, bölgenin çehresini de değiştireceğini düşünüyorum.

Bu bölgeye yapılacak olan hastane ile birlikte Yüzbaşılar mevkiine uzun bir süreden beri ihtiyaç duyulan kavşağında yapımının planlanması, o mevkide yaşanan trafik sorununa da çözüm getirecektir. Bulunmuş olduğu konum itibariyle, önemli bir noktada bulunan ve dört bölgeye ulaşımın sağlandığı kavşağın yapılmasıyla ulaşımda da büyük rahatlama sağlanacaktır.

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X