Gölcük’te önemli sempozyum
Gölcük ve bağlısı beldelerde dönemler içerisinde çok sayıda etkinlik ve aktiviteler düzenleniyor. Özellikle kültür ve sanat alanında son dönem içerisinde düzenlenen etkinlikler, ilçemizin kültür ve sanat şehri olarak anılmasıyla birlikte, sosyal hayatın canlı kalmasına da oldukça büyük katkı sağlıyor. Kültür ve sanat etkinliklerinde Değirmendere ise adından sıkça söz ettiriyor. Beldede düzenlenen Uluslararası Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu, Uluslararası Kırkyama Şenliği, Değirmendere Fındık ve Kültür Sanat Festivali, Amfi Tiyatro’da düzenlenen konserler gibi sanatsal ve kültürel etkinlikler, Değirmendere’nin sürekli cazibe merkez, olmasında büyük etken oluyor.
İlçemiz yeni bir kültür ve sanat etkinliğine daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Yurtdışından ve ülkemizin farklı üniversitelerinden bilim insanlarının iştirak edeceği Gölcük Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan Gölcük Uluslararası Türk Dili ve Edebiyatı Servet-i Fünun Sempozyumu 20 Aralık tarihinde başlayacak. Bu amaçla gerçekleştirilecek olan sempozyumun basın toplantısı Örcün Köyü’nde bulunan Sultan Hatun Konağı’nda gerçekleştirildi.
Toplantıya Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Tektaş, Kırklareli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Kurt, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan ve ilçemiz ile ilimiz basın mensupları katılım gösterdi. Gerçekleştirilen programda ilk olarak Servet-i Fünun ile ilgili olarak bir belgesel gösterildi. Oldukça etkileyici bulduğum sunumla birlikte şimdiye kadar hiç bilmediğim birçok şeyi de öğrenmiş oldum.
Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, yansı gösteriminin ardından basın mensuplarına vermiş olduğu bilgilerde böyle bir sempozyumun ilçemizde düzenlenmesinin oldukça önemli olduğu ifade ederek, sempozyumun hazırlanması aşamasında büyük emekler vererek çalıştıklarını ifade etti.
Başkan Ali Yıldırım Sezer, “Biz de güzel Türkçemize bir katkıyı Gölcük ilçemizde sağlayabilirsek memnuniyet duyacağımızı söylemiştik. Ama bu sene başlık olarak alınan Servet-i Fünun özellikle önemli. Servet-i Fünun, Türk Dili ve Edebiyatı alanında üniversitelerde ders olarak okutulan ve Türk edebiyat tarihinin, belki de yayın tarihinin en uzun soluklu, 42 yıl boyunca yayınlanan dergisi. Edebiyat-ı Cedide, Yedi Meşaleciler, Fecr-i Ati gibi edebiyat derslerinde duyduğumuz edebiyat akımlarının çıktığı yer” dedi.
Başkan Sezer, “Bizim imkanlarımıza göre son derece mütevazı bir bütçe ile bunu gerçekleştirdiğimizi söyleyebiliriz. Bildiri özetlerini 3 bin adet basabilirdik, 300 adet bastık. Tıpkı basımı 256 adet basabildik. Bunlar kütüphane ve literatüre girdiği için bunların daha sonra basılabilmesi mümkün olacak. Önemli olan bunların sayısı değil, içeriğidir” ifadelerine yer verdi.
Şimdiye kadar kültür ve sanat alanında adını başarıyla duyuran ilçemizde böylesine önemli ve anlamlı bir sempozyumun düzenlenmesini oldukça değerli bulmakla birlikte, ilçemizin tanıtımında büyük katkı sağlayacaktır. Dileğimiz, sempozyumun bundan sonraki yıllarda da devam etmesi.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- Empati, iletişimde önemli etken 15 Mart 2026 Pazar
- Hizmet ve emeğe sahip çıkılmalı 12 Mart 2026 Perşembe
- Teknoloji ve zaman kavramı 11 Mart 2026 Çarşamba
- Trafikte gereken duyarlılık… 10 Mart 2026 Salı
- Evsel atık sorunu… 09 Mart 2026 Pazartesi
- Beklenen davranışlar… 08 Mart 2026 Pazar
- Örnek davranışlar sergilemek 05 Mart 2026 Perşembe
- Gereken bilinç ve farkındalık 04 Mart 2026 Çarşamba
- Sabırlı olabilmek önemli bir etken 03 Mart 2026 Salı
- Okuma alışkanlığı ve teknoloji… 02 Mart 2026 Pazartesi