Gölcük’te bayram ve sonrası
D-130 Karayolu transit güzergahında olan ilçemizde, Kurban Bayramı sonrasında tatile giden vatandaşların evlerine dönüş yolunda oluşturacağı trafik yoğunluğunun ilçemize etkisi merak ediliyordu. Gerek bayram tatilinin başlangıcında olsun, gerekse bayramın son gününde, tatilcilerin araç yoğunluğunun ilçe trafiğine etkisinin olmadığını söyleyebiliriz.
D-130 Karayolu’nda araç yoğunluğu bayramın son günü diğer günlere nazaran artış göstersede, ilçemizin içinden geçen kısmında trafiğin akıcı bir şekilde seyretmesi, şehir içi trafiği açısından olumlu oldu.
İlçemizde araç sahiplerinin otopark olarak kullanmış olduğu eski Gazi Ortaokulu’nun bulunduğu alan ise diğer günlerin aksine boş kaldı. Otopark arsasının boş kalmasında Gölcüklülerin bayram tatili dolayısıyla ilçe dışına çıkmaları, bunun yanında esnafların bir kısmının bayram dolayısıyla kapalı olması ve vatandaşların ilçemizde bayram ziyaretlerinde bulunmasının etkisi olduğu görüldü.
Diğer günlerde şehir içinde oluşan trafik yoğunluğu da, arife günü hariç ilçe merkezinde görülmedi. Bunun yanında ilçemizin en büyük sorunlarından olan hatalı araç parklarıda, ilçemizde yaşayan vatandaşların bayramda şehir dışını tercih etmesine bağlı olarak, en aza indirgenmişti.
Söz hatalı araç parklarından açılmışken, bayram tatilinin sona ermesi ve ilçemizdeki insan yoğunluğuna bağlı olarak araç sayısınında artış göstermesiyle birlikte, görmeye alışık olduğumuz görüntüler tekrar yaşanmaya başladı. Yine bazı araç sürücülerinin bildiğini okumaya devam ettiği de gözlerden kaçmıyor. Tuhaf olan birşey var ki, şehir merkezindeki özellikle tek yönlü araç yollarına bazı sürücüler araçlarını bırakıp, kendi işlerini görmedeki rahatlığı anlamak mümkün değil. Arkasındaki araçlar, hatalı park eden sürücüyü bekliyormuş veya acil bir işi varmış o kimselerin pekte umurunda olmuyor.
Kurban Bayramı tatilinin sona ermesi ile birlikte ilçemizde ticari hareketlilik ve vatandaşların oluşturmuş olduğu yoğunlukta artış oldu. Sahillerimizde bayramda ilçemizde kalan vatandaşların tercih yerlerinin başında geldi. Gerek Kavaklı sahili, gerekse Değirmendere sahili, bayramda vatandaşların akınına uğradı.
Yoğunluğun Kavaklı’ya nazaran daha fazla görüldüğü Değirmendere sahilinde, renkli görüntüler vardı. Bir tarafta deniz kenarında çaylarını yudumlayıp, tatilin ve güneşin tadını çıkaran vatandaşlar bulunurken, diğer tarafta ise sahilde yürüyüş yapanları görebilmek mümkün oluyordu. Bunların yanında amatör balık tutkunlarıda, bayramın üçüncü ve dördüncü gününde sahilde yerlerini alarak, hobilerini, balık tutmanın mutluluğuna dönüştürdü.
Bunların yanında bazı duyarsız vatandaşların sahillerimizde temizlik konusunda gereken özeni göstermediğini de söyleyebiliriz. İlçemizde yaşayan vatandaşlar için büyük bir şans olarak değerlendirdiğim sahillerimizin, temiz kalması adına herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekiyor.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- Engeller duyarlılıkla aşılmalı… 08 Eylül 2026 Salı
- Geri dönüşüme verilecek katkı… 07 Eylül 2026 Pazartesi
- Gürültü ve görüntü kirliliği 06 Eylül 2026 Pazar
- Hizmetlere verilecek katkı… 03 Eylül 2026 Perşembe
- Davranışlarda saygı ve empati 02 Eylül 2026 Çarşamba
- Balıkta yeni sezon başladı 01 Eylül 2026 Salı
- Ulaşım çalışmaları ve yaya önceliği 31 Ağustos 2026 Pazartesi
- Proje ve yatırımlar kolaylık sağlıyor 30 Ağustos 2026 Pazar
- Sahillere ilgi yoğun 27 Ağustos 2026 Perşembe
- Kapalı semt pazarları… 26 Ağustos 2026 Çarşamba