Değirmendere’de renkli görüntüler
İlçemizde yaşayan vatandaşların yaz aylarında uğrak yerlerinden olan Değirmendere sahili doğal güzelliği ile de ön plana çıkıyor. Dönem içerisinde uluslararası sempozyumlara, seminerlere, çeşitli sosyal ve sportif aktivitelere ev sahipliği yapan beldede, son olarak düzenlenen 1.Uluslararası Surfcasting (Balık Tutma) Yarışması da tıpkı diğer etkinlik ve aktiviteler gibi vatandaşların büyük ilgisini çekti.
Son yıllarda körfezin temizlenmesi ve temiz kalması adına yapılan çalışmalar, neticesini vererek, körfezde yaşayan balık çeşitliliğinin artmasında önemli bir etken oldu. Balık çeşitliliğinin çoğalması olta balıkçılığına ilgi duyanlarında artmasında büyük katkı sağladı. Önceleri Değirmendere sahilinin yalnızca bir kesiminde balık tutarak, bu güzel hobileriyle uğraşan vatandaşlar, şimdilerde sahilin büyük bir kesiminde, olta balıkçılığı merakı ile uğraşarak, beldeye ayrı bir renk katıyor.
Değirmendere’de her yaştan vatandaşların hobi olarak uğraş verdikleri olta balıkçılığı, hemen her mevsimde balık çıkmasıyla daha da yaygınlaşıyor. Balık tutmak insanlara kendini dinleme ve dinlenme olanağı sunduğu gibi aynı zamanda, günlük koşuşturmanın vermiş olduğu yoğunluktan ve stresten arınmada da büyük rol oynuyor.
Gölcük Belediyesi, Kocaeli Surfcasting Derneği, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı organizasyonuyla, 14-15 Ekim tarihlerinde Değirmendere Yüzbaşılar’da 1.Uluslararası Surfcasting (Balık Tutma) Yarışması düzenlendi. Yalnızca ilimizden veya ilçemizden değil, Türkiye’nin değişik illerinden 88 amatör balıkçı ve 2 İspanyol yarışmacının katıldığı yarışma aynı zamanda büyük bir çekişmeye de sahne oldu.
Değirmendere Yüzbaşılar sahilini dolduran ve yarışmanın düzenlendiği gece boyunca balıkçılar, en büyük balığı tutabilmek için mücadele ettiler. Oldukça renkli görüntülerin yaşandığı yarışma boyunca, Değirmendereli vatandaşlarda ilgi ve merak içinde yarışmacıları izlediler. Soğuk havaya rağmen katılımın yüksek olduğu yarışma, ilçemizde yaşayan vatandaşların da, balıkçılığa ne denli ilgi gösterdiğinin de bir göstergesi oldu.
Bu yıl birincisi düzenlenen ve önümüzdeki yıllarda da, devam etmesini dilediğimiz Balık Tutma Yarışması, tıpkı beldede yıl içerisinde yapılan diğer etkinlikler gibi, ilginin bu şirin beldeye çevrilmesinde büyük katkı sağlayacaktır. Balık tutma yarışması aynı zamanda bilinçli avlanmanın önemi ve yaygınlaştırılması adına da önemli yer tutmaktadır.
Önümüzdeki yıllarda katılımın daha da artacağını düşündüğüm yarışma, diğer sosyal etkinliklerde olduğu gibi ilçemizin tanıtımına büyük fayda sağlayacaktır. Değirmendere’nin tanıtımında, sosyal hayatın canlı kalmasında ve insanların balığa olan ilgisinin artmasında emeği geçen kurum ve kuruluşlara da teşekkür etmek gerekiyor.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- Olumlu yönden bakabilmek… 14 Haziran 2026 Pazar
- Değirmendere sahiline yoğun ilgi… 11 Haziran 2026 Perşembe
- Ortak alanlarda sorumluluklar… 10 Haziran 2026 Çarşamba
- İletişimde empati yapmanın önemi… 09 Haziran 2026 Salı
- Deniz ekosistemi hayat buluyor 08 Haziran 2026 Pazartesi
- Geri dönüşüm tasarruf sağlıyor 07 Haziran 2026 Pazar
- Sahillere ilgi artıyor 04 Haziran 2026 Perşembe
- Ulaşımda empati yapabilmek… 02 Haziran 2026 Salı
- Proje, büyük katkı sağlayacak 01 Haziran 2026 Pazartesi
- Bayramın ardından… 31 Mayıs 2026 Pazar