Bayram hareketliliği başladı
Bayram pazarının kurumasıyla birlikte esnaflarda daha da canlılık ve hareketlilik beklenirken, vatandaşlarda bayram pazarının kurulmasını deyim yerindeyse dört gözle bekliyor.
Sıcak havaların hakim olduğu Ramazan ayında, son günlerde yağan yağmurlarla birlikte vatandaşlar biraz daha fazla evlerinden dışarı çıkarak, alışveriş yapsa da, esnaflarda bayram alışverişinin başlamasını ve buna bağlı olarak ekonomik hareketlilik bekliyor. Ramazan ayında daha çok gıda üzerine yapılan alışverişler, Ramazan Bayramının yaklaşmasıyla birlikte giyim üzerine de yönelebilecektir.
Vatandaşların bayram alışverişlerine başlamasıyla birlikte esnafların eski temposunu yakalayacağını ve bununda esnafların yüzünü güldüreceğini düşünüyorum. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman’da bu konuya dikkat çekerek, Ramazan Bayramı’nda esnafların beklentileri olduğunu ve çarşının canlandırılması gerektiğini ifade etti.
Başkan Kocaman, halkımızın Ramazan Bayramı’nda merdiven altında tatlı satan ve kaçak şekilde çalışan insanlardan ucuz diye ürünleri kesinlikle almamasını, tercihlerini kaliteli ürün satan vergi mükellefi esnaflardan almasının sağlık açısından önemini vurguladı.
Gölcük Bakkallar Büfeler ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Faruk Hikmet Kesgin’de, Ramazan Bayramı öncesinde tezgâhlarını açarak şeker ve çikolata satışı yapan esnafların en az alışveriş merkezleri kadar uygun fiyata ve güvenilir ürün satacaklarını ifade etti. Vatandaşlarımızın bayram alışverişlerini ilçemizde yapmaları esnaflar açısından ve ilçe ekonomisi açısından büyük önem taşıyacak aynı zamanda hak etlilikte getirecektir.
Asfalt bakımları bekleniyor
İlçemizde bulunan bazı yollarda, zamanla çeşitli nedenlerle aşınarak, yer yer asfaltta bozulmalar ve çukurlar oluştuğu gözlerden kaçmıyor. Özellikle D-130 Karayolu’nda meydana gelen ve sürücülere zor anlar yaşatan asfalttaki bozulmaların bir an önce bakıma ihtiyaç duyduğu görülüyor.
Gölcük’ün bazı mahalle ve sokaklarında yaşanan yollardaki bozulmalar, bazı kesimlerde ise gerek yayalara, gerekse araç sürücülerine büyük zorluk yaşatıyor. Bunlardan bir tanesi de, Yüzbaşılar mevkiinin olduğu yerden Uğur Mumcu Ortaokulu’na giden yolda olduğu görülüyor. Yaklaşık olarak yüz metre uzunluğundaki yol gerçekten çok kötü bir durumda bulunuyor.
Bu yolda asfaltın bozulması, asfalt kaplı olan yolun kenarlarının deforme olarak özelliğini yitirmesi yayalarında güvensiz bir şekilde burayı kullanmalarına neden oluyor. Bu yolda yayalar zaten kaldırım olmadığından dolayı, araçlara ait olan yolun kenarından yürümek zorunda kalıyor. Yolu kullanan araçlarda yolda oluşan çukurlar nedeniyle, sürekli manevra yapmak zorunda kalıyor. Bazen araçların çukurdan kaçmak için yayaların yürüdüğü yolun kenarına yönlendiğini görmek mümkün olabiliyor. Bu yolun olası bir kaza durumuyla karşılaşılmadan düzeltilmesi gerektiğini düşünüyorum.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- Empati, iletişimde önemli etken 15 Mart 2026 Pazar
- Hizmet ve emeğe sahip çıkılmalı 12 Mart 2026 Perşembe
- Teknoloji ve zaman kavramı 11 Mart 2026 Çarşamba
- Trafikte gereken duyarlılık… 10 Mart 2026 Salı
- Evsel atık sorunu… 09 Mart 2026 Pazartesi
- Beklenen davranışlar… 08 Mart 2026 Pazar
- Örnek davranışlar sergilemek 05 Mart 2026 Perşembe
- Gereken bilinç ve farkındalık 04 Mart 2026 Çarşamba
- Sabırlı olabilmek önemli bir etken 03 Mart 2026 Salı
- Okuma alışkanlığı ve teknoloji… 02 Mart 2026 Pazartesi