Başkan Uzuner’in ziyaretinden notlar...
Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Gençlik Kolları olağan genel kurulunu geçtiğimiz günlerde gerçekleştirmiş ve kongrede tek aday olan mevcut başkan Murat Uzuner, başkanlığını tazelemişti.
Başkan Uzuner, ziyarette ilk olarak, gerçekleşen kongrelerin çok güzel bir ortamda geçtiğini, uyumlu çalışan teknik ekiplerin oluşturulduğunu söyleyerek bir nevi yeni dönemde daha aktif bir çalışma ortamında bulunacaklarının da mesajını vermiş oldu.
Başkan Uzuner, gençlerin siyasete atılmaları için önlerinin açılması ve bu konuda tecrübeli siyasetçiler tarafından da teşvik edilmesi gerektiğini de sözlerine ekleyerek, gençlerin dinamizmi ile yaşlıların tecrübesinin birleştiğinde önlerinde kimsenin duramayacağını ifade etti.
Ziyarette Başkan Uzuner’e yeni dönemde yapacakları faaliyet ve etkinliklerin neler olduğunu sorduğumda ise Uzuner, gençlik kolları olarak ilk hedefleri arasında partiye üye olan gençlere ulaşmaya çalıştıklarını, partiye eğitimli ve donanımlı, Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül vermiş yeni üyeler katmanın da öncelikli hedefleri arasında olduğunu söyledi.
Başkan Uzuner, parti içi eğitimlerden de bahsederek, bu eğitimlerde öncelikli olarak CHP’nin tarihini, amaçları ve hedeflerini eğitmenler tarafından anlatmak olduğunu ve partilerinin gençleşmeye ihtiyaç duyduğunu söyledi. Başkan Uzuner, aynı zamanda gençlik kotasına da karşı olduklarını söyleyerek, gençlerin siyasetin her noktasında faydalı olacağının altını çizerek, hedeflerinin CHP’yi iktidara taşımak olduğunu söyledi. Başkan Uzuner, gençlik örgütlerini siyaset okulu olarak gördüklerini ve gençlere çok önem verdiklerini de sözlerine ekledi.
Başkan Uzuner, seçimlere son üç beş ay kala çalışmanın bir faydasının olamayacağını söyleyerek, seçimlerin ardından 2 Kasım sabahı çalışmalarına kaldıkları yerden devam ettiklerini, bir yerde seçim çalışmalarına erken start verdiklerinden bahsederek aldıkları görev ve sorumluluğunda bilincinde olduklarını söyledi. Uzuner, siyasetten ekonomik anlamda bir beklentilerinin olmadığını çalışmalarını tamamen gönüllülük esasına göre yaptıklarını önemle vurguladı.
Uzuner, mahalle ve köylerdeki vatandaşları ziyaret edeceklerini, gerektiğinde her türlü fedakarlıkta bulunacaklarını ve vatandaşlara gittiklerinde ne için hizmet ettiklerini anlatacaklarını söyledi.
Ülkenin gelişmesi ve kalkınması adına yeni projeler ve politikalar üreteceklerini de sözlerine ekleyen Başkan Uzuner, vatandaşların büyük bir kısmının ekonomik anlamda sıkıntı yaşadıklarını bildiklerini söyledi. Gençlik örgütü olarak ellerinden gelen gayreti fazlasıyla göstereceklerini belirten Uzuner, bu konuda zaman mefhumu gözetmeden çalışacaklarını söyledi.
Başkan Uzuner’in ziyaretinde özellikle gençlerin eğitimine daha çok önem vereceklerini, sadece seçim zamanı değil, her zaman sahada vatandaşların yanında olup, dertlerini ve sorunlarının dinleyeceklerini ve en önemlisi de partiye yeni genç üyeler kazandıracaklarını söyleyerek yeni dönemde daha çok çalışıp, daha aktif siyaset yapacaklarının da altını çizmiş oldu.
Gençlik kolları olarak öncelikli hedefleri arasında Gölcük gençliğinin olduğunu söyleyen Başkan Uzuner, Gölcük’te yereldeki eksikliklerden de bahsederek, ilçemizdeki sosyal imkanların yetersiz olduğuna değindi. Bu sebeple Gölcüklü vatandaşların daha çok sosyal ve sanatsal etkinlik olan İzmit’i tercih ettiklerini belirten Uzuner, bu durumdan dolayı oldukça muzdarip olduğunu söyledi.
Başkan Uzuner’in bu tespitine katılmamak mümkün değil. İlçemizde özellikle gençlere yönelik sosyal aktivitelerin arttırılması gerektiğini düşünüyorum. Yalnızca gençler değil, toplumun her kesimine hitap eden, insanları ilçemizde tutacak projelerin geliştirilmesi kanaatindeyim. Böyle olduğunda hem ilçemizdeki vatandaşlar mutlu olacak, hem de esnaflarımız kazanıp, ilçemiz daha çok kalkınıp gelişecektir.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- Olumlu yönden bakabilmek… 27 Ocak 2026 Salı
- Teknoloji ve iletişim… 26 Ocak 2026 Pazartesi
- Sorumluluk ile hareket etmek… 25 Ocak 2026 Pazar
- Otopark alanları ve duyarlılık… 22 Ocak 2026 Perşembe
- Kapalı pazarlar fayda sağlıyor 21 Ocak 2026 Çarşamba
- Çevre bilinci önemli etken 20 Ocak 2026 Salı
- Çevre bilinci önemli etken 20 Ocak 2026 Salı
- Önyargılı olmamak… 19 Ocak 2026 Pazartesi
- Duyarlılık ve empati sorunları giderir 18 Ocak 2026 Pazar
- Yarıyıl tatili iyi değerlendirilmeli… 15 Ocak 2026 Perşembe