Başkan Ellibeş’in veda ziyareti
Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, önceki gün gazetemize bir veda ziyaretinde bulundu. 41 yıllık belediyecilik geçmiş olan ve bunun son 3 dönemini, belediye başkanı olarak seçilerek görev yapan Başkan Mehmet Ellibeş, veda ziyaretinde bazı konulara değindi. Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, ziyarette insanlara hizmet edebilmenin oldukça onurlu bir görev olduğundan bahsederek, “Düsturumuz halka hizmet, Hakk’a hizmettir” dedi.
Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, konuşmasında yaşamış olduğumuz 17 Ağustos depremine değinerek, bu tarihi yeniden doğuşun tarihi olarak ifade etti. Deprem sonrasında Gölcük’ün hızla bir gelişim içinde olduğunu ifade eden Başkan Mehmet Ellibeş, “Bugünkü Gölcük’ü anlayabilmek için o tarihe gitmek lazım. Oradaki fotoğraf ile şimdiki fotoğrafa bakarsak anlayabiliriz” dedi.
Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, görev süresi içinde önemli mesafeler kat ettiklerini ve her seçim döneminde ortalama yüzde beş oranında oylarını arttırarak seçildiklerini belirterek, “Belediyecilikte değişmeyen bir esas vardır. Hizmet gerekli ama yeterli değil. Hizmet tek başına yeterli değil. Hizmeti yeterli kılan gönül belediyeciliğiydi. Mehmet Ellibeş bunu yaptı” ifadelerini kullandı.
İlçemizdeki kentsel dönüşüm hakkında da bilgiler aktaran Başkan Mehmet Ellibeş, Denizevler’de yüzde 95’e yakın memnuniyet ile dönüşümü tamamladıklarını bununla birlikte yeni sanayi sitesini tamamladıklarını ve Denizevler sakinlerinin Haziran ayı içerisinde evlerine taşınacaklarını belirtti.
Başkan Mehmet Ellibeş, görev süresinin sonunda güzel altyapılar bıraktıklarını ifade ederek, “Gelecek olan arkadaşlarımızın, üzerine proje üretip uygulama yapabileceği alanlar bıraktık” dedi. İlçemizde yapılan yatırımların gerçekleşmesi için yoğun uğraş verdiklerini ifade eden Başkan Ellibeş, “Adalet sarayını kendi haneme artı olarak yazıyorum. Karşı taraftaki kardeşimiz, orayı devlet yaptı diyor. Buranın arsasını ben temin ettim, belediye arsasını da verdik ve adalet sarayı istiyoruz dedik. Ankara’da koşuşturduk, hükümete karar aldırdık. Böylelikle başarmış olduk” dedi.
Başkan Ellibeş, vatandaşların kendilerine ulaşmada hiçbir zaman sıkıntı yaşamadığının altını çizerek, “Biz her zaman kapımızı açık bıraktık. Özel görüşmelerimizde bile kapımızı hiçbir zaman kapatmadık. Gölcük, 10 yıl sonra inanıyorum ki samimi irade devam edecek, marka şehir yolunda sonuca varmış hale gelecektir. Projeler tamamlandığında Gölcük gerçekten marka değerini en üst seviyeye getirmiş olur. Altyapı, buna müsait” ifadelerini kullandı.
Başkan Mehmet Ellibeş, görev süresinin sona ermesiyle birlikte, artık ailesine zaman ayıracağını ve hayatının geri kalanını da ilçemizde geçireceğini ifade ederek konuşmasını sonlandırdı. Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’i, bundan sonraki yaşamında sağlık ve esenlik dolu günler dileyerek, gazetemizden uğurladık.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- Empati, iletişimde önemli etken 15 Mart 2026 Pazar
- Hizmet ve emeğe sahip çıkılmalı 12 Mart 2026 Perşembe
- Teknoloji ve zaman kavramı 11 Mart 2026 Çarşamba
- Trafikte gereken duyarlılık… 10 Mart 2026 Salı
- Evsel atık sorunu… 09 Mart 2026 Pazartesi
- Beklenen davranışlar… 08 Mart 2026 Pazar
- Örnek davranışlar sergilemek 05 Mart 2026 Perşembe
- Gereken bilinç ve farkındalık 04 Mart 2026 Çarşamba
- Sabırlı olabilmek önemli bir etken 03 Mart 2026 Salı
- Okuma alışkanlığı ve teknoloji… 02 Mart 2026 Pazartesi