Atık konusunda duyarlı olunmalı
İlçemizde önceleri dile getirilen ve giderilmesi beklenen konuların başında trafikte yaşanan sorunlar, otopark eksikliği ve saatli çöp uygulamasına bazı kimselerin uymaması olarak gösteriliyordu. Özellikle ilçemizin içinden geçen D-130 Karayolundaki trafik yoğunluğu ve şehir merkezindeki ulaşım sorunları, ilçemizde hayata geçirilen trafik düzenlemesi ile çözüme kavuşmuş, anayoldaki trafik daha akıcı hale gelmişti. Bununla birlikte ilçemize kazandırılan ve D-130 Karayolu’ndaki trafiği rahatlatan aynı zamanda şehir içi ulaşıma da önemli katkıda bulunan Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi de, yenilenen haliyle hizmet vermeye devam ediyor.
Otopark eksikliği konusunda ise son dönemler içerisinde ilçemize kazandırılan otoparklar bu konudaki ihtiyaçlara bir nebzede olsa cevap vermişti. Özellikle Amiral Sağlam Caddesi üzerinde bulunan eski Gazi Ortaokulu’nun bulunduğu alandaki otopark olarak kullanılan alan sürücülerin imdadına yetişmiş oldu. Değirmendere’de hizmete sunulan kapalı ve katlı otopark, beldenin uzun zamandır ihtiyacı olan araç otoparkı konusundaki ihtiyacını karşılamış ve özellikle semt pazarının kurulmuş olduğu cumartesi günleri, araç sürücülerinin imdadına yetişmişti. Önceden Başkomutan Caddesi’nde hatalı araç parklarından dolayı oluşan araç yoğunluğu şimdilerde en aza inmiş görünüyor.
Saatli çöp uygulamasının devam ettiği noktaların birçoğunun yakınlarına ise yeraltı çöp konteynırları yerleştirilmişti. Yeraltı çöp konteynerleri, vatandaşın kötü koku ve görünümden rahatsız olmasını engelliyor aynı zamanda yeraltı konteynerleri sayesinde hem yer açısından tasarruf ediliyor hem de kullanılan sistemin sağlık açısından daha temiz ve hijyenik olması sağlanıyor. Yeraltı çöp konteynırları aynı zamanda çöp toplama saatlerinde meydana gelen trafik yoğunluğu ortadan kaldırıp çöplerin oluşturmuş olduğu görüntü ve çevre kirliliği de ortadan kaldırılmış oluyor.
Şimdilerde vatandaşların şikayet ettiği konuların başında ise sokaklara, boş arsalara veya köşe başlarına atılan evsel atıklar geliyor. Kullanılmayan beyaz eşyalardan tutunda, koltuk, kanepe ve evsel atıkların görüldüğü malzemeler tepki ile karşılanıyor. Bu şekilde davranış sergileyen kimseler ise duyarlı vatandaşların tepkisini çekiyor. Görsel olarak ta kirlilik oluşturan bu görüntülere, ilçemizin birçok noktasında denk gelebilmek mümkün oluyor. Tıpkı kullanılmayan ev eşyalarında olduğu gibi evlerde veya işyerlerinde yapılan tadilat sonrasında çıkan molozlarında boş olan arsalara veya mahallerde köşe başlarına bırakılması hiçte hoş olmayan görüntülerin ortaya çıkmasına neden oluyor.
Önceden saatli çöp uygulaması konusunda görülen sorunlar yer altı çöp konteynırlarının ilçemizde yaygınlaşmasıyla giderilmeye çalışılırken, evsel atıklar konusunda da daha duyarlı davranılması ve bu tür atıklar olduğunda ilgili birimlere haber verilmesi, sorunların yaşanmaması adına fayda sağlayacaktır.
Asfalt çalışması faydalı oldu
İlçemizin içinden geçen ve gün içerisinde yoğun araç trafiğinin görüldüğü D-130 Karayolu’nun özellikle sağ şeritlerinde bozulmalar göze çarpmaktaydı. Ağır tonajlı araçların geçişinin oldukça fazla etkilediği yoldaki asfaltta zamanla bozulmalar meydana gelmiş, bu ise araç sürücülerini bazı noktalarda zorlayabiliyordu. Geçtiğimiz dönemler içerisinde de D-130 Karayolu’nda asfalt çalışması yapılarak, daha güvenli bir sürüş imkanı sağlanmıştı. Geçtiğimiz günlerde başlatılan çalışmalar kapsamında, karayolunun asfaltta bozulan kesimlerinde düzeltmeler yapılmaya başlandı. Böylelikle araç sürücülerinin güvenli sürüşü de arttırılmış oldu.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- Olumlu yönden bakabilmek… 27 Ocak 2026 Salı
- Teknoloji ve iletişim… 26 Ocak 2026 Pazartesi
- Sorumluluk ile hareket etmek… 25 Ocak 2026 Pazar
- Otopark alanları ve duyarlılık… 22 Ocak 2026 Perşembe
- Kapalı pazarlar fayda sağlıyor 21 Ocak 2026 Çarşamba
- Çevre bilinci önemli etken 20 Ocak 2026 Salı
- Çevre bilinci önemli etken 20 Ocak 2026 Salı
- Önyargılı olmamak… 19 Ocak 2026 Pazartesi
- Duyarlılık ve empati sorunları giderir 18 Ocak 2026 Pazar
- Yarıyıl tatili iyi değerlendirilmeli… 15 Ocak 2026 Perşembe