Altgeçitlere kalıcı çözüm şart

31 Ocak 2018 12:53

İlçemizde bazı sorunların meydana gelmesinin nedeninin, çevresine karşı saygısı olmayan kimseler tarafından kaynaklandığını görüyoruz. Öyle ki, yetkililerin yapmış oldukları çalışmalar, duyarsız kimselerin davranışları yüzünden boşa gidiyor. Hal böyle olunca mağduriyeti yaşayan ise vatandaşlar oluyor. Bahsetmek istediğim konu ise ilçemizin çeşitli yerlerinde bulunan ve vatandaşların D-130 Karayolu’nda karşıdan karşıya geçmek için kullandığı altgeçitler.

 İlçemizde yaşayan vatandaşlar yolun karşısına emniyetle geçmek için kullanmış olduğu altgeçitler, duyarsız kimselerin sergilemiş olduğu davranışlar yüzünden kullanılamaz hale geliyor. Okul önlerinde bulunan ve öğrencilerinde yoğun olarak kullanmış oldukları altgeçitlere, çevreye ve topluma saygısı olmayan kimseler tarafından verilen zararlara velilerde haklı olarak tepki gösteriyor.

 Yetkili ekipler tarafından her defasında yapılan temizlik ve boya çalışmalarına rağmen, altgeçitlerin neden kirletildiği, aydınlatmalarının neden kırıldığı ve duvarlarının niçin karalandığı anlaşılacak gibi değil. Yaz-boz tahtasına dönen duvarları ile hiçte güzel görüntü oluşturmayan altgeçitlerin, temizliğinin idame ettirilmesi ve emniyetli bir şekilde kullanılmalarına imkan verilmesi açısından, başka çözümlerin düşünülmesi gerekiyor.

 Çünkü altgeçitlerin temizlenmesi ve yayalar için kullanıma hazır hale getirilmesinden kısa bir süre sonra eski kötü görüntüsüne geri dönebiliyor. Altgeçitlerin her defasında kirletilmesi ve aydınlatmalarına zarar verilmesini önlemek için kamera sistemi ile donatılmasının daha doğru olacağı kanaatindeyim.

 Yol kenarlarındaki çöpler

Araç yoğunluğunun hiç eksilmediği hatta sürekli arttığı D-130 Karayolu’nda karşılaşılan problemlerden birisi, yolun kenarına atılan çöpler oluyor. İlçe merkezinde saatli çöp uygulaması konusunda gerekli hassasiyeti göstermeyen bazı kimselere, anayolun kenarına çöplerini atanlar eklenince duyarlı vatandaşlarda doğal olarak teki gösteriyor.

 Vatandaşlar tepki göstermekte haklı çünkü atılan çöpler görüntü kirliliğine neden olmakla birlikte, toplum sağlığını da etkiliyor. Bende anayolun belirtmiş olduğum üst kesimini her gün kullanıyor ve hemen her gün aynı manzaraya şahit oluyorum. Atılan malzemelerin uzun bir süreden beri yol kenarlarında durduğunu ve atılan çöplere yenilerinin eklendiğini de görüyorum. Anayolun kenarlarını çöplük olarak kimselere de yaşamış oldukları topluma karşı daha saygılı olmaya davet ediyorum.

 

 

 

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X