Altgeçitlerde aynı manzara

06 Temmuz 2017 14:17
D-130 Karayolu’nu içinden geçtiği ilçemizde, anayolun alt ve üst kesimlerine yaya ulaşımını emniyetli bir şekilde sağlamak amacıyla, üst ve alt geçitler bulunuyor.

 Her defasında yapılan temizlik ve boya çalışmalarına rağmen, altgeçitlerin neden kirletildiği, aydınlatmalarının neden kırıldığı ve duvarlarının niçin karalandığı anlaşılamıyor.

 Adeta yaz-boz tahtasına dönen duvarları ile hiçte güzel görüntü oluşturmayan altgeçitlerin, temizliğinin idame ettirilmesi ve emniyetli bir şekilde kullanılmalarına imkan verilmesi açısından, başka çözümlerin düşünülmesi gerekiyor. Geçtiğimiz günlerde asansörlü olan üst geçitlerdeki asansörlerin, bazı duyarsız ve sorumsuz kimseler tarafından kirletilmesinin, sağlık açısından sorun oluşturduğunu, hatta bazı kimselerin asansörün içinde sigara dahi içtiğini belirmiştim.

 Benzer görüntülere ilçemizdeki bulunan altgeçitlerde de rastlayabiliyorsunuz. Çevreye karşı duyarsız davranışlarda bulunan kişiler altgeçitlerdeki duvarları karalıyor, temizlik ekipleri de her defasında boyuyor, kısır döngü bu şekilde devam ediyor. Çevreye karşı saygısı olamayan kimseler yüzünden, vatandaşlar altgeçitleri özellikle hava karardıktan sonra kullanmak konusunda tedirginlik yaşıyor. Çünkü altgeçitlerde bulunan aydınlatma lambalarını kırmaktan zevk alan kimseler, vatandaşların buraları kullanmasına engel oluyor.

 Vatandaşlarda alt geçitlere önlem alınmasını her defasında dile getirerek, buralara güvenlik kameralarının takılması gerekliliğini belirtiyor. Alt geçitlerin sağlıklı ve emniyetli bir şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla çalışma yapılması, gerek vatandaşların emniyeti açısından, gerekse sağlık açısından önem taşıyor.  

 Uyarı levhaları

İlçemizde yaşayan vatandaşlar, İzmit ve diğer ilçelerde bulunan akıllı bisikletlerin uzun bir sahil şeridine sahip olan Kavaklı ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören Değirmendere sahiline yapılması konusunda görüş belirtiyordu. Geçtiğimiz aylarda yapılan çalışma ile gerek Kavaklı sahili, gerekse Değirmendere sahiline akıllı bisiklet istasyonları konularak hizmet vermeye başlamıştı.

 Gölcüklüler tarafından büyük ilgi gören akıllı bisikletler, vatandaşlar tarafından özellikle sahil kesiminde kullanılıyordu. Fakat son zamanlarda Değirmendereli vatandaşlar, sahilde bisiklet sürmenin yasak olduğuna yönelik uyarılar gördüklerini, bu uyarı levhalarına bir anlam veremediklerini ve bisikletleri sahilin haricinde nerede kullanabileceklerini soruyorlar.

 Değirmendere, özellikle yaz aylarında oldukça fazla sayıda misafiri ağırlamakta ve buna bağlı olarakta araç sayısı artmaktadır. Akıllı bisikletleri kullanan vatandaşların birçoğu da, bu bisikletleri gezme amacıyla kullanıyor. Yoğun trafikte bisikletlerin emniyetli olarak kullanılabileceği yerlerin de, sahil kesimleri olduğunu belirtiyorlar. Özellikle yaz mevsiminde araç yoğunluğunun olduğu sahil kesiminde, bisiklet kullanmak için başka bir yer kalmıyor. Bu nedenle Değirmendere sahiline asılan uyarı levhalarının tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

 Dünkü yazımda Değirmendere Atatürk Mahallesi 3039.Sokak’ta bulunan oyun alanlarında yanmayan aydınlatmaların olduğunu belirtmiştim. Yetkililer, soruna kısa sürede müdahale ederek çözüme kavuşturmuş ve aydınlatmaların yanmasını sağlamışlardır. İlgilerine teşekkür ediyorum.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X