Ahşap heykellerle gelen güzellik
İlçemizde 26.sı gerçekleştirilen Değirmendere Uluslararası Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu 17 Temmuz tarihinde Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda başlamış ve o günden sempozyumun bitiş günü olan 2 Ağustos tarihine kadar yerli ve yabancı sanatçılar Çınarlık Meydanı’nda çalışmalar gerçekleştirmişti. Adeta tomruktan oldukça güzel eserler ortaya çıkaran sanatçılar, Değirmendere’ye güzellik katan ahşap heykeller kazandırdı. Altı sanatçının ahşap heykellere hayat verdiği sempozyumda, vatandaşlar sanatçıların alanda emek vererek yapmış oldukları çalışmaları da dikkatle takip etti.
Gölcük Vizyon 2023 kapsamında Gölcük Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi ve Gölcük Kent Konseyi işbirliğinde, Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda gerçekleşen sempozyum, Türkiye’nin en uzun soluklu tek Ahşap Heykel Sempozyumu olması özelliğini taşıdığından dolayı da ayrı bir öneme sahip bulunuyor. Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda sempozyumun kapanışı dolayısıyla geçtiğimiz Cuma günü bir program düzenlendi.
Gölcük Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin gösterisi ile başlayan kapanış programında yapılan konuşmalarda, sanatın önemine vurgu yapılarak, Değirmendere’nin kültür ve sanatla anılan bir yer olduğu ifade edildi. Sonrasında sanatçıların emek vererek ortaya çıkarmış olduğu ahşap heykeller protokol ve davetliler tarafından gezildi.
Çınarlık meydanında bulunan parka ayrı bir güzellik katan ve hepsi birbirinden değerli ahşap heykeller, konukların oldukça ilgisini çekti. Ahşap heykelleri gezerken bir vatandaşın, Değirmendere’nin simgesi olan fındığın da gelecek yıl ahşaptan sembolünün yapılması talebini de oldukça anlamlı buluyorum.
Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda bulunan park, son zamanlarda yapılan çalışmalarla aydınlatılmış ve akşam saatlerinde daha güzel bir görünüme kavuşmuştu. Ahşap heykellerin olduğu alanı gezerken Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’e, ahşap heykellerin özellikle hava karardıktan sonra daha güzel bir görünüme kavuşması açısından spot aydınlatmalarla ışıklandırılmasının daha da güzel olabileceğini ifade ettiğimde Başkan Ali Yıldırım Sezer, bunun mümkün olabileceğini belirtti.
Değirmendere Çınarlık meydanına giden her yaştan vatandaşın, sempozyum süresince sanatçıların yapmış oldukları çalışmaları yerinde görmelerinin de sanata ve sanatçıya verilen destek bağlamında katkı olduğunu düşünüyorum. İlçemizin tanıtımına ve sanatın gelişimine katkı sunan sempozyumu, aynı zamanda sanatın gelecek nesillere aktarılması adına da oldukça önemli buluyorum.
Yalnız bir konuya da değinmeden geçemeyeceğim. Şimdiye kadar sanatçıların yaptıkları eserlere, bazı duyarsız kimselerin vermiş oldukları zararı da, sanata ve verilen emeklere birer saygısızlık olarak görüyorum. Gerek yurtdışından gerekse ülkemizden sempozyuma katılan sanatçılar ve sempozyumun düzenlenmesinde yoğun uğraş veren kurum ve kuruluşlar, Değirmendere’nin daha da güzelleşmesi adına katkı sunarken, aynı duyarlılığın toplumun genelinde de gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum.Değirmendere Uluslararası Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu’nun düzenlenmesinde katkıları olan kurum ve kuruluşlara, yaptıkları eserlerle Değirmendere’ye ayrı bir güzellik katan sanatçılara teşekkür etmek gerekiyor.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- Olumlu yönden bakabilmek… 27 Ocak 2026 Salı
- Teknoloji ve iletişim… 26 Ocak 2026 Pazartesi
- Sorumluluk ile hareket etmek… 25 Ocak 2026 Pazar
- Otopark alanları ve duyarlılık… 22 Ocak 2026 Perşembe
- Kapalı pazarlar fayda sağlıyor 21 Ocak 2026 Çarşamba
- Çevre bilinci önemli etken 20 Ocak 2026 Salı
- Çevre bilinci önemli etken 20 Ocak 2026 Salı
- Önyargılı olmamak… 19 Ocak 2026 Pazartesi
- Duyarlılık ve empati sorunları giderir 18 Ocak 2026 Pazar
- Yarıyıl tatili iyi değerlendirilmeli… 15 Ocak 2026 Perşembe