Afet bilinci ve eğitimler…
Gölcük’te 17 Ağustos 1999 depreminden sonra kurulan ve geçtiğimiz dönemlerde akreditasyonu yapılarak ulusal bir arama kurtarma birimi olan Gölcük Arama Kurtarma Derneği GESOTİM, vatandaşların afet bilinci kazanması, arama kurtarma ve temel afet bilinci eğitimlerinde özveri ile çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.
Doğal afetler konusunda verilen eğitimler ve düzenlenen seminerler, afet bilinci konusunda herkes için büyük önem taşıyor. Doğal afetler konusunda bilmediğimiz birçok bilgiyi, verilen eğitim seminerleri ve uygulamalı eğitimlerle birlikte daha iyi öğreniyoruz. Geçtiğimiz dönemler içerisinde çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından ilçemizde yaşayan vatandaşlara yönelik olarak doğal afetler konusunda bilgilendirme seminerler düzenlenmişti. Gölcük Arama Kurtarma Timi GESOTİM de, geçtiğimiz yıllarda Gölcük’te bulunan okullarda afet bilinci, arama kurtarma ve deprem öncesi ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında eğitimler vermişti.
Eğitimlere katılımın fazla olması, afet bilinci konusunda daha fazla bilgi edinilmesinde büyük etken oluyor. Doğal afetler konusunda verilen eğitimler ve düzenlenen seminerler, herkes için büyük önem taşıyor. 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’ni yaşamış olan ilçemizde, o günden sonra vatandaşlarda daha fazla afet bilinci oluşmaya başladı. Yaşamış olduğumuz acı olaydan sonra, deprem ve alınması gereken önlemler hakkında daha çok araştırma yapıp, daha fazla bilgi sahibi olmaya başladık.
Gölcük Arama Kurtarma Derneği GESOTİM Başkanı Necmi Kocaman, mesaisinin büyük bölümünü GESOTİM için harcıyor. Dernek binası ve malzemeler için şimdiye kadar büyük çaba harcayan Necmi Kocaman, bugün de afet bilinci ve eğitimler konusunda daha fazla vatandaşa ulaşmak adına büyük gayret gösteriyor.
Necmi Kocaman, Gölcük Arama Kurtarma Derneği GESOTİM olarak çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini ifade ederek “Eğitim faaliyetlerimiz, kamplarımız ve projelerimizle hem ilçemize hem de ilimize önemli katkılar sağlayacağımızı düşünüyoruz” dedi. Gölcük olarak, Türkiye’de en fazla akredite arama kurtarma ekibine sahip ilçe konumunda olduklarını ifade eden Necmi Kocaman, “Halihazırda 3 akredite ekibimiz bulunurken, 4. ve 5. ekiplerimizi de hazırlıyoruz. Nisan ayı sonuna kadar gerekli başvuruları AFAD Başkanlığı’na yaparak bu süreci tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.
Eğitimlere büyük önem verdiklerini ifade eden Necmi Kocaman, “Bu noktada, Gölcük ve Kocaeli genelinde aramıza katılmak isteyen vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyoruz. Site yöneticileri ve muhtarlar aracılığıyla; ilk yardım, arama kurtarma ve afet bilinci eğitimlerine katılmak isteyen herkesi bize ulaşmaya davet ediyoruz. Bu sayede bizler her alanda onların yanında olmak için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz” dedi.
Necmi Kocaman ve GESOTİM ekibinin, vatandaşların deprem konusundaki duyarlılığına dikkat çekmek ve afet bilinci oluşturmak adına yapmış oldukları çalışmalar ve eğitimler takdir topluyor. Deprem konusunda bireyler olarak ne kadar duyarlı ve bilinçli olursak, gelecek nesillerimizin de, deprem konusunda o denli bilinçli ve bilgi sahibi olmasına yardımcı olabiliriz.
Gölcük Arama Kurtarma Derneği GESOTİM Başkanı Necmi Kocaman ve GESOTİM ekibini, vatandaşları depreme karşı bilgilendirmeye ve bilinçlendirmeye yönelik olarak yapmış oldukları çalışmalardan dolayı kutluyorum.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- Ulaşımda saygı ve empati… 16 Nisan 2026 Perşembe
- Çevrenin korunması ve ekonomik katkı… 15 Nisan 2026 Çarşamba
- Tarihi değerler ve turizm… 14 Nisan 2026 Salı
- İletişimde empati yapabilmek 13 Nisan 2026 Pazartesi
- Kan bağışının önemi büyük… 12 Nisan 2026 Pazar
- Daha temiz bir çevre için… 09 Nisan 2026 Perşembe
- Çalışmalar toplum için… 08 Nisan 2026 Çarşamba
- Duyarsızlık, sorunları getiriyor 06 Nisan 2026 Pazartesi
- Sözde değil, özde olmalı 05 Nisan 2026 Pazar
- Önemli değerler ve anlayış kavramı 02 Nisan 2026 Perşembe