Yüzümle Mutluyum Derneği’nden Dünyada bir ilk
14 Mayıs 2025 13:52

Yüzümle Mutluyum Derneği’nden Dünyada bir ilk

2018 yılında yüz bölgesinde görünür farklılıkları olan bireylerin toplumsal hayata katılımını desteklemek amacıyla kurulan ve bu alanda Türkiye’deki ilk ve tek sivil toplum kuruluşu olan Yüzümle Mutluyum Derneği, Kocaelispor ile dünyada bir ilke imza attı

DİKKAT ÇEKİCİ  BİR ÇALIŞMA

Yüzümle Mutluyum Derneği, 11 Mayıs Pazar günü oynanan Kocaelispor- Keçiörengücü maçının seremonisinde, görünür farklılıkları olan çocuklarla birlikte sahaya çıkarak dikkat çekici bir farkındalık etkinliğine öncülük etti. Çocuklar, üzerinde özel mesajların yer aldığı pankartlarla futbolcularla birlikte seremoniye katıldı ve aileleriyle birlikte tribünde yer aldı. Dernek Başkanı Emre Tekel, çocuklarla birlikte harika bir akşam geçirdiklerini söyledi.

İŞ BİRLİĞİ GELİŞECEK

Dernekten yapılan açıklamada, bu iş birliğinin yalnızca Kocaelispor ile sınırlı kalmayacağı belirtilerek, “Dünyada bir ilke Kocaelispor Kulübü ile imza attığımız için mutluyuz. Bu anlamlı adımın ardından, futbolcular tarafından yapılan ‘Yüzümle Mutluyum’ işaretinin tüm dünyada benimsenmesi ve yaygınlaştırılması için uluslararası paydaşlarımızla, sanatçılarla, kurumlarla ve medya kuruluşlarıyla iş birlikleri geliştireceğiz” ifadelerine yer verildi. Bu anlamlı etkinlik, hem spor hem de sivil toplum dünyasında büyük yankı uyandırdı.

X