Sakat futbolcular moralimizi bozdu
05 Ekim 2026 11:13

Sakat futbolcular moralimizi bozdu

Kocaelispor’da üst üste yaşanan sakatlıklar takımın belini büktü. Sol bek Haidara ilk devreyi kapatırken, olan Anfernee Dijksteel de milli arada sakatlandı. Tanguy Zoukrou’nun sakatlığı sürerken Matej Maglica’nın tedavi süreci devam ediyor

HAIDARA İLK DEVREDE YOK

Kocaelispor açısından en ciddi kayıp Massadio Haidara oldu. Sezona etkili bir başlangıç yapan deneyimli sol bekte sağ rektus femoris tendon rüptürü tespit edildi. Fransa’da ameliyat edilen Haidara’nın 2026-2027 sezonunun ilk devresindeki resmi müsabakalarda takım kadrosunda yer almasının beklenmediği kulüp tarafından dün açıklanmıştı. Oyuncunun kesin dönüş takvimi rehabilitasyon sürecine göre belirlenecek. Haidara’nın uzun süreli yokluğunda sol bekte Muharrem Cinan’ın sorumluluğunun artması bekleniyor.

DIJKSTEEL’DEN DE KÖTÜ HABER GELDİ

Savunmanın farklı bölgelerinde görev yapabilmesi nedeniyle Selçuk İnan’ın önemli seçeneklerinden biri olan Anfernee Dijksteel de milli arada sakatlandı. Surinam Milli Takımı kampına katılan Dijksteel’in ülkesinde gerçekleştirilen MR görüntülemelerinde sağ sartorius kasında gerilme ve ödem, sol biceps femoris kasında ise yırtık ve kanama tespit edildi. Kocaelispor’un milli takımla yaptığı görüşmelerin ardından oyuncunun rehabilitasyonunun kulübün sağlık ekibi tarafından sürdürülmesine karar verildi. Dijksteel’in yokluğu özellikle sağ bek ve stoper rotasyonunu etkiliyor. Tecrübeli futbolcu sezon içerisinde savunmanın farklı noktalarında değerlendirilebilirken, sağ bekte Uğur Kaan Yıldız’ın daha fazla sorumluluk alabileceği bir dönem ortaya çıktı. Uğur Kaan daha önce de sağ bekte teknik heyetin seçenekleri arasında yer almıştı.

ZOUKROU VE MAGLICA DA TEDAVİDE

Yeşil-siyahlılarda sorun Haidara ve Dijksteel ile sınırlı değil. Tanguy Zoukrou’nun sakatlığı nedeniyle savunma rotasyonundan uzak kalması, Matej Maglica’nın da tedavi sürecinin devam etmesi teknik heyetin elini daraltıyor. Maglica’nın Beşiktaş karşılaşmasına yetiştirilmesi için sağlık ekibinin çalışmalarını sürdürdüğü, durumunun yapılacak kontrollerin ardından netleşeceği belirtiliyor. Bu nedenle Hırvat stoperin Beşiktaş maçında oynayacağı henüz kesinleşmiş değil. Ancak bir aksilik olmaması durumunda oynaması bekleniyor.

EMİR ORTAKAYA’YA ÖNEMLİ GÖREV DÜŞEBİLİR

Maglica’nın hazır hale gelmesi durumunda stoper hattındaki partneri konusunda Emir Ortakaya güçlü seçeneklerden biri olacak. Genç savunmacının eksiklerin bulunduğu dönemde daha fazla süre alması beklenirken, gerektiğinde Onur Öztonga da stoper rotasyonundaki alternatiflerden biri durumunda. Sol bekte Haidara’nın yokluğunda Muharrem Cinan, sağ bekte ise Dijksteel’in sakatlığı sonrası Uğur Kaan Yıldız öne çıkan seçenekler arasında bulunuyor.

SELÇUK İNAN SAVUNMAYI YENİDEN KURACAK

Sezonun ilk 6 haftasında 4 galibiyet alan ve yalnızca 4 gol yiyen Kocaelispor’un savunma hattında yaşanan kayıplar, milli ara sonrasında teknik heyetin önündeki önemli sorunlardan biri haline geldi. Haidara’nın uzun süreli yokluğu kesinleşirken, Dijksteel’in de rehabilitasyona başlamasıyla Selçuk İnan’ın savunmada Muharrem Cinan, Emir Ortakaya ve Uğur Kaan Yıldız gibi isimlere daha fazla görev vermesi bekleniyor. Maglica’nın son durumu ise Beşiktaş karşılaşması öncesinde savunma kurgusunu doğrudan belirleyecek.

Habere ait diğer görseller

BENZER HABERLER
X