“Hiçbir rakibimizden çekinmiyoruz”
11 Nisan 2023 15:28

“Hiçbir rakibimizden çekinmiyoruz”

Kocaelispor Teknik Direktörü Fırat Gül,” Maç kağıt üzerinde çok kritik ve kırılma noktası olan maçtı. Lig içinde böyle 3-4 kırılma maçı yaşadık. Kayıpsız geçmemiz çok önemliydi” dedi.

HESAP VARSA SEZON SONU KESİLİR

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta Kocaelispor’un Zonguldak Kömürspor’u 3-0 yendiği maçın ardından Kocaelispor Teknik Direktörü Fırat Gül, karşılaşmayı değerlendirdi. Gül, "Öncelikle maçla ilgili şunu söylemeliyim. Maç kağıt üzerinde çok kritik ve kırılma noktası olan maçtı. Lig içinde böyle 3-4 kırılma maçı yaşadık. Kayıpsız geçmemiz çok önemliydi. Hafta içinde yakalamış olduğumuz o ruh halini ve o enerjiyi ligin geri kalan maçlarına yansıtmak için bu maçta alacağımız skor çok önemliydi. Gol yemeden galip geldiğimiz için çok mutluyuz. Bugün eksiğimiz vardı; taraftarımız yanımızda yoktu. Ciddi eksiklikti. Maça gelirken köprüde bizi karşıladılar, stat girişinde de otobüsü durdurup marşlar söylediler. Bu bize çok büyük moral oldu. Bir hesap varsa sezon sonu kesilir ama bugün birlik ve beraberlik zamanı. Kocaeli şehrine yakışan, inşallah da bizim borcumuz olan o kupayı şehre getirdiğimizde bütün hesaplar görülür. Şimdi Van’a gideceğiz, kırılma maçı. Ardından İskenderun maçında taraftarımızla buluşacağız. İnşallah bütün şehir şenlik havasında o atmosferi hep beraber yaşarız. Kocaelispor gibi taraftarıyla bütünlemiş camialarda taraftar itici güçtür. İnşallah önümüzdeki İskenderun maçında taraftarımızla buluşacağız. İnşallah bayram havasında atmosfer yaşayacağız" diye konuştu.

OYUNCULARIMIZIN HEPSİNE GÜVENİYORUZ

Oyuncu performanslarının önemine vurgu yapan Gül, "Erken goller oyun stratejisiyle alakalı. Önde baskıyla başlayıp rakibe hata yaptırmak istemiştik. Nereden hata yaptırabileceğimizi hafta içinde çalıştık. Bu bize iki devrede de erken gol getirdik. Sonra oyunun kontrolünü ele alıp, topa daha çok sahip olup maçı bitirmeyi planladık. Kubilay’ın güzel bir golüyle 3-0 oldu. Skor olarak bakınca rahat maç ama hazırlık aşaması çok ciddi geçti. Oyuncularımızın taktik anlamında sadakat göstermesi, eksiklerin yerini dolduran oyuncuların yüzde yüzüyle oynaması güzel. Şampiyon olacaksanız bütün oyuncuların aynı ruh halinde olması önemli. Hesaba katmadığımız bir oyuncu bize çok kritik bir maç kazandırabilir. O yüzden hep beraber ortak enerjiyle hareket etmemiz gerektiğini konuşuyoruz. Bu anlamda avantajlıyız" ifadelerini kullandı.

Atila Turan'ı bu hafta riske etmek istemediklerine değinen Fırat Gül, "Mehmet Yılmaz cezalıydı. Sağ bekte iki alternatif Emre ve Mehmet Sak vardı. Van’da Mehmet Sak iyi performans verdi. Atila’nın oynayamayacağı kadar ciddi sıkıntısı yok. Adalesinde sertlik var, ani aksiyonlarda yırtılma olmasın diye risk etmedik. Diğer oyuncularımız da iyi performans verdi. Atila’yı önümüzdeki hafta, sonrakilerde de kullanabiliriz. Ya da aynı şekilde de devam edebiliriz. Oyuncularımızın hepsine güveniyoruz" dedi.

ÇETİN REKABET VAR

Şampiyonluk yarışını değerlendiren Gül, "Kendi grubumuzla ilgili 3 takım arasında yarış geçer diye tahmin etmiştik. Aradan sürpriz yapan takımlar da oldu. Puan farkı da çok açık değil. Ankara Demir 55 puan. Onun dışındaki takımlara baktığınız zaman Trabzon’dan, Buca’dan, Van’dan çok açılmadık ama orada çetin rekabet var. Şu an yorumlayabiliyoruz ama sezon başı 4-5 takım olarak tahmin etmemiştim" açıklamasında bulundu.

"YÖNETİM TARAFINDAN BİR ŞEY TALEP EDİLİRSE GEREĞİNİ YAPARIM"

Son olarak kalan maçlarla ilgili ve kulübün başka teknik direktörlerle görüşüp görüşmemesi üzerine açıklamalarda bulunan Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:"Kalan maçların baskısı olmaz. Şunun farkındayız; Buca’da nasıl kaybettik biz bile bilmiyoruz. İki penaltı kaçtı. Aynı pozisyonda 3-4 hata arka arkaya yapıldı. Bir pozisyonun içinde dört hata varsa o gol oluyor zaten. Nasıl kaybettiğimizin biz de farkında değiliz. Trabzon’a bir tane belki, o da attıkları gol. O da çok organize gol değildi. Orada kaçırdığımız goller var. Attığımız gol verilmedi ofsayt gerekçesiyle. Sezonun başından beri play-off potasındaki takımlara karşı böyle bir şey var ama hepsini yenebilecek güçteyiz. Yeter ki o gün daha inatçı olalım, agresif olalım. Skoru almaya ve kazanmaya yönelik oynayalım. Buca maçında karşı karşıya iki tane kaçırdık ve sonra garip bir gol yedik. Futbolun içinde bunlar var. Biz hiçbir rakibimizden çekinmiyoruz. Şampiyon olacağımıza ilk günden bu yana inanarak geldik. Bundan sonra da inanmaya devam edeceğiz. Yönetimin teknik direktörlük için başka isimlerle görüşmesi beni hiçbir şekilde olumsuz etkilemiyor. Etkilensem bugün burada olmam. Bazen kulüp yönetirken; böyle atmosferlerde, kriz anlarında biraz nabzı düşürmek için böyle açıklamalar yapılabilir. Bunlar normaldir. Biz bir yolda yürüyoruz. İnşallah en sonunda şampiyon olacağız. Yürüme şeklimiz şu; önümüzde ne var? Vanspor maçı. Ben sadece Van maçıyla ilgileniyorum. Yönetim tarafından bir şey talep edilirse ben gereğini yaparım, problem yok. Ben şimdi Vanspor maçına bakıyorum. Rakiplerimiz düşünsün. Vanspor düşünsün; biz galibiyete mi oynayacağız, beraberliğe mi?"

X