Fırat Gül “ Baki olan Kocaelispor'dur”
04 Mayıs 2023 11:58

Fırat Gül “ Baki olan Kocaelispor'dur”

Kocaelispor Teknik Direktörü Fırat Gül, yaptığı açıklamada, Kocaelispor tarihinin en çok puan toplayan takımı olmak istediklerini belirtti. Gül,” Biz 3 maçı kazanarak şampiyon olmak istiyoruz “ diye konuştu

"SKOR ODAKLI OYNADIK"

Teknik adam Fırat Gül basın mensuplarına yaptığı açıklamada  : "Son oynadığımız maçlarda biz tamamıyla, takımla beraber antrenmanlarda da üzerinde durduğumuz konu şu. Biz skor odaklı bir oyun oynamaya çalıştık. Yani direkt gol yemeden ve bulacağımız golle veya gollerle maçları bitirme yolunda hareket ettik. Çünkü artık öyle bir dönemdeyiz ki herkesin son bir umudu kaldı. Şimdi Karacabey'in dört puan fark vardı play -offla arasında. Geçen hafta Ankara Demirspor'la berabere kaldılar. Ondan sonra bir umutsuzluğa kapıldılar. Ondan sonraki son hafta  bizi yendikleri takdirde 4 puanlık bir fark kalacaktı arada. Dört puanlık  fark da şu demek.  Geriye kalan üç maçta kapanabilir bir fark. Bir umut. Çünkü play - offun içine girdiğiniz zaman herkesin eşit şansı oluyor. Yani böyle bir atmosferde oynadık. Rakibin de kendine göre bir hedefi vardı. Ama biz tabii ki seyirci avantajını, taraftar avantajını, stat avantajını bu ambiyansı çok iyi kullandık. Özellikle yaptığımız olan baskıları bize çok katkı sağladı. Sonuç itibariyle de maç öncesinde planladığımız skor odaklı oyunu sahaya getirip maçı bir şekilde kendi lehimize bitirdik.

"ŞEHRİN KADERİ SÖZ KONUSU"

“Tabii ki rakip biraz daha zaman zaman topa sahip oldu ama orada şunu değerlendirmek lazım çok tehlikeli pozisyon vermedik. Karşı karşıya veya direkten dönen top, kalecinin son anda çıkardığı gibi. Biz tamamıyla savunma güvenliğini ön planda tutarak 1-0 önde olduğumuz avantajı maçın sonuna taşımak üzerine bir oyun planıyla oynadık. Burada da şu oldu. Rakip orta sahada topa sahip oldu ama efektif alanda yani gole gidecekleri noktalarda topla çok fazla buluşamadılar. Oraları iyi kapattık. Sonuç itibariyle de 3 puan aldık. Dediğim gibi yani bu haftalarda önemli olan nokta şudur. Bir şehrin kaderi söz konusu. Bir şampiyonluk kupası var ortada onu almak için de ne yapılması gerekiyorsa onu yaptık. 3 puanı aldık.  3 tane maçımız kaldı. Bu 3 maçtan da minimum 4  puan bizi şampiyon yapıyor.  Ama biz bu 3 maçtan da galibiyetle ayrılıp Kocaelispor tarihinin en çok puan toplayan takımı olmak istiyoruz.”

"ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ"

“ Bizim her şeyin ötesinde bir kere maçı kazanmamız lazım. Yani biz bu mantalitede hareket edeceğiz. Bundan sonraki adım şu. Rakibin alacağı puan veya kaybedeceği puanlar bizim şampiyonluğumuzu belirleyebilir. Biz üzerimize düşeni yapacağız. Diğer maçlardan da haber bekleyeceğiz. Artı olarak Pazar maçında dediğiniz gibi bir sıkıntılı bir sürecimiz vardı bizim. Özellikle mental olarak çok direnç göstermemiz bir süreci yaşadık.  Ama şunu söylemeliyim. Futbolda düşüşler her takımda olabiliyor. Her takımın başına gelebiliyor. Bugün Süper Lig liderinin bile, ikincisinin bile başına geliyor. Bu futbolun doğasında olan bir şey. Ama mental direnciniz yüksekse, psikolojik anlamda savaşlara direnebilecek gücünüz varsa o düşüşleri bir şekilde avantaja çevirip tekrar yükselişe geçebiliyorsunuz. Bizim burada futbolcularımız bu anlamda çok büyük fedakarlık gösterdiler. O süreçten onların mental direnci ve bizim desteğimizle beraber sıyrılıp tekrar liderlik koltuğuna oturup puan farkını aştık. Bu bizim için çok önemliydi. “

 3 MAÇLIK HEDEFİMİZ KALDI

Gül,” Unvanlar alınır, Şampiyonluklar alınır. Kupalar kaldırılır ama sonuç olarak şunu söylemek lazım. Baki olan Kocaelispor'dur. Kocaelispor'un müzesinde bir kupa fazla olacaktır. Bu her şeyin önündedir benim açımdan. O müzeye bir tane daha kupa ekleyebiliyorsak bizden mutlusu olamaz bu sezon için. İnşallah biz o müzeye bir kupa daha ekleyeceğiz ve Kocaelispor'un şampiyonluklarına bir tane daha ekleyerek katkı sağlamış olacağız. Kocaelispor tarihine geçmekbizim için çok onurlu bir duygu. Şunu söylemem lazım aslında. Matematiksel olarak biz tam şampiyon olmadığımız için şu an bu sorulara çok böyle cevap vermek de istemiyorum açıkçası. Matematiksel olarak biz şampiyon olalım. İşin ciddiyetinin farkında olarak o ciddiyet uzaklaşmadan bu 3 maçımızı geçelim, ondan sonra bu soruların hepsine daha net cevaplar veririz. Hedefsizlik en kötü şeydir futbolda. Yani antrenmana çıkmak istemezseniz, maça gitmek istemezsiniz, oynadığınız oyundan keyif almazsınız. Taraftarınız keyif almaz. Siz keyif almazsınız. Yani o yüzden biz her zaman kendimize ulaşabileceğimiz bir hedef koyduk. Sezon içinde de maçların içinde de bu hedefler bizi bugünlere getirdi. Bundan sonraki süreçte de 3 maçlık bir hedefimiz var. Bu hedefleri de inşallah yerine getireceğiz” dedi.

X