‘Kongreye tek aday olarak giriyorum’
23 Eylül 2025 16:56

‘Kongreye tek aday olarak giriyorum’

İYİ Parti Gölcük İlçe Başkanı Mustafa Çalışkan, gündeme dair basın açıklamasında bulundu. Çalışkan, “05 Ekim Pazar günü Yazlık Kültür Merkezi’nde gerçekleştireceğimiz 4. Olağan İlçe Kongremize tek aday olarak giriyorum” dedi

İYİ Parti Gölcük İlçe Başkanı Mustafa Çalışkan, ülke ve ilçe gündemine dair haftalık basın açıklamasında bulundu. Başkan Çalışkan, yaptığı açıklamada “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli’nin kuzeyine yönelik sürekli bir çalışma halinde, metro çalışmaları, trafiği rahatlatacak kavşak ve yol çalışmaları daha önce söylemiştim yine aynı şeyleri söylüyorum hemen hemen her gün yerel gazetelerimizde Büyükşehir Belediyemizin reklam haberleri var. Haberlerde Gölcük ile ilgili çok fazla şey bulamıyorsunuz sadece 26 yıl önce depremden yerle bir olan Gölcük’te 2 mahallemizde kısmi kentsel dönüşümün yeni başlamasına ilişkin bir haber ve Gölcüklüler ile adeta dalga geçilen tramvay müjdesi” dedi. 

‘HERHANGİ BİR BİLGİ YOK’

Çalışkan, “Gölcük-İzmit arası 18 km, eğer yol akıcı şekilde ilerler ise bu mesafeyi aracınızla en fazla 20 dakikada kat edersiniz. Ama belediyemize göre yol 28 dakikaya iniyor. Projenin ne zaman başlayıp ne zaman hizmete gireceğine dair de herhangi bir bilgi yok sadece 2053 yılındaki yolcu sayısında bahsediliyor. İlginçtir ki yolun akıcı şekilde ilerlemesi için yapılan her şey Başiskele’ye yönelik asla Gölcük’ümüze yönelik herhangi bir şey yok aksine her yere trafik lambası konularak trafiği yavaşlatıyor. Diğer ilçelerde olduğu şekilde bir kavşak düzenlemesi veya alttan, üstten geçit yok. Geçtiğimiz günlerde bir gazeteci büyüğümün de bizimle aynı görüşü benimseyen yazısı ile doğru yolda olduğumuzu görmüş olduk Gölcük tabiri caizse bir varoş olma yolunda hızla ilerliyor. Yaklaşık 200 bin nüfusa sahip Gölcük’ümüzün belediyesi kendi öz kaynakları ile neden herhangi bir şey yapamaz anlamış değilim. Hemen hemen her yerde Büyükşehir Belediyesini görüyoruz. Gölcük Belediyesi’nin gelirleri nereye harcanıyor” ifadelerine yer verdi.

‘İYİ PARTİMİZİ İKTİDARA GETİRMEYE ÇALIŞACAĞIZ’

Açıklamalarını sürdüren Çalışkan, “27 Ağustos 2025 Çarşamba günü itibariyle üye listelerimizin asılması ile başlayan 4. Olağan İlçe Kongremizin önemli süreçlerinden olan mahalle delege seçimlerini, 14 Eylül Pazar günü demokrasi şölenine yakışır bir şekilde büyük bir coşku ve heyecan içinde yüksek katılımla gerçekleştirdik. 5 Ekim Pazar günü Yazlık Kültür Merkezinde gerçekleştireceğimiz 4. Olağan İlçe Kongremize tek aday olarak giriyorum. Yönetim kurulumuzda bazı değişikliler yaparak daha güçlü şekilde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu iradesini, Türk Milletinin birlik ve beraberliğini, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu gerçeğini ve hukukun üstünlüğünü sonuna kadar savunan İYİ Partimizi iktidara getirmeye çalışacağız” dedi.

‘SÜRECE KATKI SUNMAYA DAVET EDİYORUZ’

Başkan Çalışkan, “4. Olağan İlçe Kongremizin başta Gölcük'ümüz olmak üzere vatanımıza ve milletimize kutlu ve uğurlu olmasını diliyoruz. İYİ Parti’nin birliğiyle, yarınlarımızı daha güçlü ve umut dolu kılmak için tüm üyelerimizi bu sürece katkı sunmaya davet ediyoruz.  Demokrasiye bağlılığımız, teşkilat disiplinimiz ve birlik ruhumuzla kongre sürecimizin tüm Gölcük’e kutlu ve uğurlu olmasını diliyoruz. Derdimiz daha iyi bir Gölcük, Derdimiz sorunların çözümüne katkı sağlamak, Gölcük iyi olacak. Ne mutlu Türk’üm diyene” diyerek açıklamalarını sonlandırdı. Meltem ALKAN

BENZER HABERLER
X