Kocaeli’nin 1 haftalık uyuşturucu raporu
Kocaeli Valiliği, polis ve jandarma ekipleri tarafından uyuşturucu madde ve kaçakçılıkla mücadele kapsamında geçtiğimiz hafta yapılan operasyon ve uygulamaların sonuçlarını açıkladı
Kocaeli Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, uyuşturucu madde ve kaçakçılıkla mücadele kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ekiplerinin 5-11 Temmuz 2021 tarihleri arasında ilimiz genelinde yapmış olduğu uygulamalar neticesinde; 46 olayda, toplam 82 şahsa adli işlem başlatıldı. Bu şahıslardan 11’i tutuklandı, 1’i adli kontrol şartı ile serbest kaldı ve 68 şahıs serbest kaldı. 2 şahsın ise adli makamlara mevcutlu olarak sevk edileceği bildirildi.
OPERASYON VE UYGULAMALARDA ELE GEÇİRİLENLER
Yapılan operasyon ve uygulamalar neticesinde; 60 gr esrar, 338 gr sentetik kannabinoid (bonzai), 46 gr metamfetamin, 15 adet sentetik ecza, 6 adet ecstasy, 5 kök Hint keneviri bitkisi ele geçirildi. Ayrıca yapılan bu operasyonlarda; 280 TL uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen para, 1 adet hassas terazi ele geçirildi.
JANDARMA EKİPLERİNİN ÇALIŞMALARI
İl Jandarma Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından 5-11 Temmuz 2021 tarihleri arasında ilimiz genelinde icra edilen operasyon ve uygulamalarda; 3 olayda, 4 şahıs hakkında adli işlem başlatıldı, şahıslar hakkında ise serbest yargılanma kararı verildi. Yapılan operasyon ve uygulamalar neticesinde; 3 gr esrar, 40 kök Hint keneviri ele geçirildi.