Kayıp anne-kız olayında 7 gözaltı
Kayıp anne-kız olayında 7 gözaltı
Körfez’de 11 yıl önce kaybolan ve öldürüldüğü ileri sürülen anne ile kızının bulunmasına ilişkin soruşturma kapsamında aile üyelerinden 5 kişi Kocaeli'de gözaltına alındı. Olaya ilişkin İstanbul'da gözaltına alınan 2 kişiyle gözaltı sayısı 7 oldu. Alınan bilgi ve iddialara göre, bir televizyon kanalındaki programa katılan kayıp Meryem Tahnal'ın eniştesi Tuncer Ustael'in, kadının öldürülerek gömüldüğünü iddia ettiği yeri tarif etmesi üzerine, Körfez Cumhuriyet Savcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında aile üyelerinden 5 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Karar doğrultusunda Karabaş Mahallesi İskete Sokak'taki eve giden polis ekipleri, bölgeyi güvenlik şeridine aldı. Anne Havva, baba Harun, ağabey İsa ile kardeşler Fatih ve Ayşe Palu'yu gözaltına alan polis ekipleri, evde arama yaptı. Bu arada, İstanbul'da televizyon kanalının stüdyolarının bulunduğu binaya gelen polis ekipleri, canlı yayın konuğu olan şüphelilerden Tuncer ve eşi Emine Ustael'i gözaltına almıştı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı 7 oldu. Kocaeli'nin Körfez ilçesinde 11 yıl önce kaybolan ve öldürüldüğü ileri sürülen Meryem ve kızı Melike Tahnal'ın bulunmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Tuncer Ustael ve eşi Emine Ustael gözaltına alınarak Kocaeli Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Öte yandan, Meryem ile kızı Melike Tahnal'ın cesedinin gömüldüğü belirtilen bölgedeki kazı çalışmalarına da devam ediliyor.
AİLE ÜYELERİNE MAHALLELİ TEPKİ GÖSTERDİ
Körfez Cumhuriyet Savcılığı’nca soruşturma başlatılmasının ardından Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri tarafından aile üyelerinden 5 kişinin İzmit Karabaş Mahallesi İskete Sokak'taki evlerinde gözaltına alınarak çıkarılışları sırasında vatandaşlar, şüphelilere tepkisini ortaya koydu. Gözaltına alınan aile fertlerine tepki gösteren vatandaşlardan Ayşenur İstif, gazetecilere yaptığı açıklamada, arka sokakta yaşadığını belirterek, gözaltına alınan aile fertlerinin simalarını tanıdığını söyledi.
‘ALLAH HEPİMİZİ BÖYLE İNSANLARDAN UZAK ETSİN’
Olayı televizyon programında öğrendiğini anlatan İstif, evin kendilerine yakın olmasından dolayı arama yapılan bölgeye geldiğini kaydetti. İstif, gözaltına alınan şüphelilerin polis araçlarına bindirilmesi sırasında tepkisini ortaya koyduğunu dile getirerek, "Çok sinirliyim, bir anne evladının tırnağına kıyamazken gömüp toprağa koyması çok zoruma gitti. Bir annenin evladına bunu yapmasını düşünemiyordum. Bir anne ve erkek kardeşin bunu yapması vicdanımı çok acıttı. Allah herkese imanlı ve inançlı insanlar olmayı nasip etsin. Allah hepimizi böyle insanlardan uzak etsin" şeklinde konuştu.
‘DAHA ÖNCE AİLEDEN ŞÜPHELENMEDİK’
Vatandaşlardan Selçuk Yıldırım da olayın ve aileyi televizyon programında gördüklerini aktararak, ondan önce aileden şüphelenmediklerini bildirdi. Öte yandan, Meryem ile kızı Melike Tahnal'ın cesedinin gömüldüğü belirtilen bölgedeki kazı çalışmaları da devam ediliyor.
ENİŞTESİ GÖMÜLDÜKLERİ YERİ TARİF ETMİŞTİ
Körfez’de yaşayan, aslen Ordulu olan Meryem Tahnal 2008'de, kızı Melike Tahnal da 2009'da kaybolmuş, polis ekipleri kayıp kişilerin bulunması için çalışma başlatmış, herhangi bir bulguya ulaşılamamıştı. Kayıp anne ve kızının öldürülerek gömüldüğü ihtimali üzerinde duruluyor. Bir televizyon kanalındaki programa katılan kayıp Meryem Tahnal'ın eniştesi Tuncer Ustael'in, kadının öldürülerek gömüldüğünü iddia ettiği yeri tarif etmesi üzerine, 3 Ocak'ta Derince 60 Evler Harikalar sahilinde bulunan ağaçlık ve çalılık alan, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin yapılan arama çalışmasında da yer aldığı belirtilen kadavra dedektör köpeği "Melon"un tepkisi doğrultusunda güvenlik şeridine alınmıştı. Kaynak: AA