‘Kapsamlı reformlar hayata geçirilmeli’
16 Nisan 2026 13:36

‘Kapsamlı reformlar hayata geçirilmeli’

Saadet Partisi Gölcük İlçe Başkanı Mustafa Özsoy, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Özsoy, “Sorunlar yalnızca güvenlik tedbirleriyle değil, toplumsal yapıyı güçlendirecek kapsamlı reformların hayata geçirilmesi ile çözülebilir” dedi

Saadet Partisi (SP) Gölcük İlçe Başkanı Mustafa Özsoy, geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’taki okullarda yaşanan silahlı saldırıların ardından açıklamalarda bulundu. Başkan Özsoy, açıklamasında “Eğitim kurumlarında meydana gelen bu tür olaylar toplumun geleceğini tehdit etmektedir. Okulların güvenliğinin sağlanmasının devletin en temel sorumluluklarından biri” dedi.

‘YAPILAN FİZİKİ YATIRIMLAR TEK BAŞINA YETERLİ DEĞİLDİR’

Özsoy, “Milli Görüş hareketinin temel prensiplerinden biri önce ahlak ve maneviyattır. Günümüzde artan şiddet, yolsuzluk ve toplumsal yozlaşma bu değerlerin ihmal edilmesinden kaynaklanmaktadır. Sorunlar yalnızca güvenlik tedbirleriyle değil, toplumsal yapıyı güçlendirecek kapsamlı reformların hayata geçirilmesi ile çözülebilir. “Şehri ihya ederken nesilleri ihmal ederseniz, ihmal ettiğiniz nesiller inşa ettiğiniz şehirleri tarumar eder” sözü bugün acı bir şekilde gerçeğe dönüşmüş durumdadır. Yapılan fiziki yatırımlar tek başına yeterli değildir. Eğitimde, ahlakta ve insan yetiştirmede yaşanan ihmal bugün okullarda yaşanan şiddet olaylarıyla kendini göstermektedir. Bugün geldiğimiz noktada, maddiyata önem verilip manevi ve insani değerlerin geri plana itilmesinin sonuçlarını yaşıyoruz. Eğer nesillerimizi ihmal edersek, inşa ettiğimiz tüm yapılar ve sistemler o ihmal edilen nesiller tarafından yok edilir” diye konuştu.

‘ÖĞRETMENLER FARKLI SEKTÖRLERDE ÇALIŞMAK ZORUNDA KALIYOR’

Özsoy, “Birçok öğretmen atanamadığı için farklı sektörlerde çalışmak zorunda kalıyor. Bu durum hem ülkenin yetişmiş insan kaynağının hem de ülke imkanlarının israfına yol açmaktadır. Görevde olan öğretmenler de ekonomik sıkıntılar ve mobing baskısı altında çalışmaktadır. Bugün uygulanan politikalar maalesef öğretmenlerimize ölüm, işsizlik, sıkıntıdan başka bir şey verememektedir” ifadelerini kullandı.

‘RUH SAĞLIĞI HİZMETLERİNE ERİŞİM KOLAYLAŞMALI’

Özsoy, “Uyuşturucu kullanım yaşı ilkokul seviyesine kadar düşmüş durumda. Bu ciddi bir toplumsal tehdit. Bireysel silahlanmanın önüne geçilememesi, çocukların dahi silahlara ulaşabilmesi kabul edilemez bir durum. Bu konuda acil ve caydırıcı önlemler alınması gerekmektedir. Okullarda temizlik, güvenlik ve sağlık hizmetleri yetersiz. Birçok eğitim kurumunda bu alanlarda ciddi eksiklikler bulunuyor. Temizlik malzemelerinin dahi yetersiz olduğu okullarda öğrencilerin sağlığı risk altında ve bu ihmaller ciddi sonuçlar doğuruyor. Bunun yanında toplumda ruh sağlığı sorunları nedeniyle milyonlarca vatandaş bu alanda ilaç kullanıyor. Ruh sağlığı hizmetlerine erişimin kolaylaştırılması gerekmektedir. Bu hizmetlerin ücretsiz hale getirilmesi de toplumsal güvenlik açısından önem taşımaktadır” dedi.

‘EKONOMİK VE SOSYAL SORUNLARI DERİNLEŞTİRİYOR’

Özsoy, “Eğitim sistemi gençleri yeterince donanımlı hale getirememektedir, liyakatsiz atamalar genç işsizliğini artırıyor. Nitelikli gençler hak ettikleri pozisyonlara gelemiyor, bu durum da ekonomik ve sosyal sorunları derinleştiriyor. Merhum Necmettin Erbakan “Bir milletin asıl gücü tankı, topu, tüfeği değil imanlı ve inançlı evlatlarıdır.” sözleri ahlaki ve manevi değerlere bağlı bir gençliğin önemine dikkat çekmektedir. Bu konuda gerekli adımların atılmaması halinde ülkenin geleceği risk altındadır. Bu noktada Gölcük’te geçtiğimiz aylarda yaşanan okul kantinlerindeki zehirlenme vakalarında, sorumluların akıbetinin kamuoyu tarafından bilinmediği de hatırlanmalıdır. Okulların güvenliği, hijyen koşulları ve denetim süreçleriyle ilgili yetkililer harekete geçmelidir” diyerek açıklamalarını sonlandırdı. Meltem Alkan

BENZER HABERLER
X