Emniyet müdürü ve komiser yardımcısına 6 yıl hapis
İlimizde devam eden FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakim karşısına çıkan eski emniyet müdürü ile komiser yardımcısına, 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi
İlimizde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan eski emniyet müdürü ile Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na üye olduğu iddiasıyla yargılanan, daha önce ihraç edilen tutuklu komiser yardımcısına 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.
5 YILDAN 10 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENİYORDU
Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan eski emniyet müdürü, 6 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum edildi.Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, meslekten ihraç edilen, tutuklu 3. sınıf emniyet müdürü Cabir Yeşiltaş ve avukatı katıldı. İddianamede kendisine yöneltilen suçlamaların hatırlatılmasının ardından savunmasına başlayan Yeşiltaş, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. ByLock indirmediğini ve kullanmadığını iddia eden Yeşiltaş, kendisiyle ilgili tespit raporunda hata olduğunu öne sürdü. Duruşmaya verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığa "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, örgütün kriptolu haberleşme uygulaması ByLock'u kullandığı gerekçesiyle sanığın "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyordu.
YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI ŞARTIYLA TAHLİYE
Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye olduğu iddiasıyla yargılanan, daha önce ihraç edilen tutuklu komiser yardımcısına 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "FETÖ/PDY'ye üye olduğu" ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı iddiasıyla daha önce ihraç edilen tutuklu komiser yardımcısı sanık Muhsin Pak ile avukatı Ferit Kunt katıldı. Duruşmada söz verilen Pak, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini, telefonuna "ByLock" yüklemediğini ve kullanmadığını öne sürerek, tahliyesini istedi. Tanık S.E. de 2012 yılında hacca gittikten sonra yapının dini toplantılarına gittiğini belirterek, sanık Pak'ın da bu toplantılara katıldığını söyledi. Toplantıya B.Y, N.G, A.Ç. ve adını hatırlayamadığı bir öğretmenin de sohbet vermeye geldiğini anlatan S.E, "Sohbet eden, Fetullah Gülen'in pırlanta serisinden kitaplar okurdu. Sanık Pak'ın bu toplantılara sık olmamakla birlikte katıldığını biliyorum" diye konuştu. Sanık avukatı Kunt ise müvekkilinin sohbetleri sosyal ortam olarak değerlendirip katıldığını iddia ederek, tahliyesini istedi. Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Pak'ı "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum etti. Mahkeme, tutuklu bulunduğu süre ve ceza miktarını göz önüne alarak, sanığın, yurt dışına çıkış yasağı şartıyla tahliyesine karar verdi.