Babasını öldürdü ama neden öldürdüğünü bilmiyor
07 Mayıs 2014 16:38

Babasını öldürdü ama neden öldürdüğünü bilmiyor

İzmit Alikahya'da kendisine istediği kadar para vermediği için, öz babası İzzet Yılmaz'ı öldürdüğü iddia edilen Osman Yılmaz dün ilk kez ifade verdi.

Şaşırtan sözler kullanan Yılmaz, “Babamı öldürdüm. Ama neden yaptığımı bilmiyorum” dedi

 

İzmit Alikahya mevkii Fevzi Çakmak Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi Kaya Kent Konutları 683. Ada E Blok No:17 Daire: 13 adresinde geçtiğimiz yıl 07 Mayıs 2013 tarihinde meydana gelen olayda İzzet Yılmaz harçlığına zam yapmadığı şizofreni hastası olduğu ileri sürülen oğlu Osman Yılmaz tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Olayın ardından gözaltına alınan Osman tutuklandı ve tedavi görmesi nedeniyle hastaneye yakın olan İstanbul Metris Cezaevine gönderildi.

 

İLK DEFA HAKİM KARŞISINDA

Sanığın daha önce tedavi görmesi nedeniyle katılamadığı duruşmanın 3. Celsesi bugün Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya olayın ardından İstanbul Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gören Osman Yılmaz ilk kez katıldı. Arıca duruşmada sanık avukatı Cengiz Sarıbay ile öldürülen İzzet Yılmazın yakınları tarafından tutulan avukat Hakan Akkaya hazır bulundu. Sanık Osman Yılmaz'a kimlik tespiti yapılması sonrasında savunma ve ifadesinin alınmasına geçildi. Hâkimin kendisine neden yargılanıyorsun diye sorması üzerine Osman Yılmaz, ilk önce cevap vermedi. Hâkimin aynı soruyu bir daha tekrarlaması üzerine Yılmaz, "Babamı öldürdüm ama neden öldürdüğümü bilmiyorum" dedi. Hâkimin olay gününü hatırlıyor musun sorusuna ise "hatırlamıyorum" diye cevap veren sanığa soruşturma aşamasında poliste ve savcılıkta alınan ifadesi yüzüne karşı okundu.

 

‘BABAMI ÖLDÜRDÜĞÜME İNANAMIYORUM’

Poliste ve savcılıkta olay sonrasında alınan ifadesinde her şeyi detaylarıyla anlatan ancak mahkemede hiçbir şey hatırlamadığını ifade eden sanık Osman Yılmaz, ifadeleri okunurken sık sık arkasına bakarak salonu izledi. Hâkimin 'neden arkana bakıyorsun' sorusuna Osman Yılmaz, "Babamı öldürdüğüme inanamıyorum. Sanki kapıdan babam gelecekmiş gibi oluyorum" dedi. Mahkeme sanık Osman Yılmaz'ın annesi Diyaser Yılmaz ve olay anında yanında bulunan ablası Deniz Yılmaz'ın mahkemeye getirilerek ifadelerinin alınmasına, iki şahsın ifadelerinin alınması sonrasında ise Osman Yılmaz'ın akli durumunun tespiti için adli tıp kurumuna gönderilmesine karar verdi.

BENZER HABERLER
X