Anne oğul alevlerin sardığı balkondan kurtarıldı
09 Haziran 2021 11:10

Anne oğul alevlerin sardığı balkondan kurtarıldı

Anne oğul alevlerin sardığı balkondan kurtarıldı

Gölcük Değirmendere’de bir apartman dairesinde çıkan yangında annesiyle birlikte sığındıkları balkonda mahsur kalan 4 yaşındaki çocuğu, balkona tırmanan vatandaşlar kurtardı. Alevlerin sardığı balkondan kurtarılan anne ve oğlu hastaneye kaldırıldı

 Olay, sabah saatlerinde Gölcük Değirmendere Merkez Mahallesi Mithat Gürses Caddesi üzerinde bulunan 4 katlı binanın 3. katında meydana geldi. Edinilen bilgi ve iddialara göre 4 yaşındaki çocuğu A.E.Y. ile evde uyuyan Yasemin Y., mutfak kısmından alevler yükseldiğini görünce çocuğunu da alarak balkona sığınıp komşularından yardım istedi. Kısa sürede büyüyen alevler yatak odasına yayılırken, yangını gören çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine 112 Acil Yardım ekipleri sevk edildi.

 BALKONA TIRMANARAK ALEVLER ARASINDAN KURTARDILAR

Yasemin Y. ve çocuğunun balkonda mahsur kaldığını gören komşuları ise hızla yardıma koşarak balkona tırmandı. Balkona tırmanan Orhan Çıbık adlı vatandaş, diğer komşularının da yardımıyla alevlerin sardığı alandan 4 yaşındaki A.E.Y.’yi kurtararak balkondan indirdi. Daha sonra olay yerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri ise anne Yasemin Y.’yi kurtararak alevlere müdahale etti.

 DUMANDAN ETKİLENEN ANNE VE OĞLU HASTANEYE KALDIRILDI

Ekiplerin müdahalesinin ardından yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında dumandan etkilenen anne ve küçük oğlu, olay yerinde yapılan ilk müdahaleleri sonrasında Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yangında büyük bölümü yanan ev ise kullanılamaz hale geldi. Polis ekipleri yangınla ilgili inceleme başlattı.  İHA

BENZER HABERLER
X