‘Zulüm içerisinde yaşam savaşı veriyorlar’
Milliyetçi Hareket Partisi Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Mustafa Cintaş, İsrail’in Filistin’e yönelik yapmış olduğu saldırılar hakkında açıklamalarda bulundu
Milliyetçi Hareket Partisi Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Mustafa Cintaş, İsrail’in Filistin’e yönelik yapmış olduğu saldırılar hakkında açıklamalarda bulundu. İl Başkan Yardımcısı Cintaş “Müslümanların Filistin’de yaşadıkları olaylardan ötürü, insanların başlarını iki elinin arasına alarak iyi bir şekilde düşünmesi gerekiyor. En başta şunu söyleyebiliriz ki; İsrail’in Filistin’e karşı yapmış olduğu saldırıların hiçbir kimse tarafından savunulabilir yanı yok. Zaten bizlerde Milliyetçi Hareket Partililer olarak, Parti yetkililerimizin de söylediği gibi yapılan bu saldırıları şiddetle kınıyoruz” dedi.
‘FİLİSTİN HALKI NEYSE TÜRKMENLER DE ODUR’
Cintaş “Ancak burada kendi toplumumuza bir hatırlatma yapmamız gerekmektedir. Tabiî ki Filistin’de yaşayan ve zulüm gören insanlar bizim kardeşimizdir, zarar görmemelerini isteriz. Fakat dünyanın ve Ortadoğu’nun diğer bölgelerinde zulüm gören Müslüman Türkmenler de bizim kardeşimizdir. MHP olarak bizim için her iki tarafta aynıdır, bu sebeple iki tarafta da yaşanan olaylara karşı gerekli tavrımızı koymamız ve yardımlarımızı yapmamız gerekir. Çünkü bizim için Filistin halkı neyse Türkmenler de odur, yani Türkmenler de en az onlar kadar değerlidir ve hatta Türkmenlerle kan bağımız var. Orada zulüm gören kardeşlerimizin de unutulmaması gerekiyor” dedi.
‘SESSİZ KALIYOR’
İl Başkan Yardımcısı Mustafa Cintaş “Türkiye Cumhuriyeti’nin ve hükümetin dünyanın farklı yerlerinde zulüm gören Türkmen kardeşlerimize elimizden gelen yardımı yapmamız gerekirken, yapılmıyor ve oradaki kardeşlerimiz, zulümler içerisinde yaşam savaşı veriyorlar. Bu sebeple Dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşayan Türk Halkının uğradığı soykırıma, diğer dünya ülkeleri gibi Türkiye Cumhuriyeti de sessiz kalıyor” dedi.