Yuvacık’ta su seviyesi düşüşte
Kocaeli’nin su ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayan Yuvacık Barajı’nda son günlerde etkili olan yüksek hava sıcaklıkları nedeniyle su seviyesi yüzde 79’a düştü. Baraj, 18-20 Temmuz arasındaki 3 günlük süre zarfında yüzde 2 oranında su kaybetti
Gölcük dahil ilimizdeki birçok ilçenin su ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayan Yuvacık Barajı’nda son günlerde havaların ısınmasına da bağlı olarak su seviyesinde düşüş gözleniyor. Kocaeli Su ve Kanalizasyon (İSU) İdaresi Genel Müdürlüğü verilerine göre, 18 Temmuz’da yüzde 81 seviyesinde seyreden baraj seviyesi, 19 Temmuz itibariyle yüzde 80’e, 20 Temmuz itibariyle yüzde 79 seviyesine geriledi. Bununla birlikte Kandıra, Derince ve İzmit ilçelerinin su ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayan Namazgah Barajı’nda su seviyesinin 18-20 Temmuz arası 3 günlük süre zarfında yüzde 60 seviyesinde sabit kaldı. Havaların giderek ısınmaya başladığı bu günlerde barajlardaki su seviyesinde yaşanan düşüş, suyun dikkatli kullanılması gerektiğinin önemini bir kez daha hatırlattı.
44 MİLYON 220 BİN METREKÜP SU BULUNUYOR
İSU tarafından yayınlanan verilere göre, Yuvacık Barajı’nda 20 Temmuz itibariyle yüzde 79’luk doluluk oranı ile birlikte 40 milyon 220 bin metreküp su bulunuyor. Namazgah Barajı’nda ise son günlerde doluluk oranında herhangi değişiklik yaşanmamakla birlikte su seviyesi yüzde 60’ta sabit kalmış durumda. Mevcut doluluk oranı ile Namazgah Barajı’nda 13 milyon 500 bin metreküp su bulunuyor. Yüksek sıcaklıklarda seyreden hava koşulları dikkate alındığında suyun tasarruflu kullanılması büyük önem taşıyor.