‘Yüreğimiz Amasra’da ailelerin yanındadır’
17 Ekim 2022 17:47

‘Yüreğimiz Amasra’da ailelerin yanındadır’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, ülke gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşeri, “Yüreğimiz Amasra’da ailelerin yanındadır” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, bugün ülke gündemi hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan İşeri, yaptığı açıklamada “Acımız da öfkemiz de çok büyük. 14 Ekim günü Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait Amasra Müessese Müdürlüğü’ne bağlı maden ocağında, akşam saatlerinde meydana gelen patlamada kaybettiğimiz 41 emekçimizi rahmetle anıyoruz. Amasra’da yaşanan kader değil, ihmalkarlığın sonucudur” dedi.

‘BU KADER DEĞİL, TEDBİRSİZLİK VE İHMALDİR’

Sözlerine devam eden Başkan İşeri, “Yanlış kadrolaşma ve liyakatsiz atamalar sebebiyle kazalara davetiye çıkarılmıştır. Gerekli önlemler zamanında alınsaydı, yaşam odaları, metan gazı ölçüm cihazları olsaydı, Sayıştay denetleme raporu dikkate alınsaydı 41 emekçimiz, bugün yaşıyor olacaktı. Bartın’daki patlama göz göre göre gelmiş. Sayıştay’ın 2019 yılındaki denetleme raporunda, Amasra’daki üretim derinliğinin 300 metreye ulaştığını, çalışan damarlarda gaz içeriklerinin yüksek olduğunu, ani gaz ve grizu patlama riskinin arttığı belirtiliyor. Bu kader değil, tedbirsizlik ve ihmaldir” dedi.

‘GERÇEK SORUMLULAR BULUNMALI’

Başkan İşeri, “Maden faciasının tepeden tırnağa tüm sorumluları bulunarak cezalandırılmalıdır. Bu kaçıncı? Daha kaç can verilecek maden ocaklarında? Artık yeter, insanca şartlarda çalışmak herkesin hakkıdır. Soma’da 301 madencinin ölümüne fıtrat denmişti. Bartın’da da 41 madencinin ölümüne kader dendi. Kader değil, fıtrat hiç değil, artık gerçek sorumlular bulunsun. Yaşananlara hesap verilmeyen ülkede sorumluluk da olmaz, kader denir ve geçilir. Yaşananlar iş kazası değil, bir katliamdır. Soma katliamında sorumlular dışarıda. Bartın Amasra’da hayatını kaybeden emekçi kardeşlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine sabır, yaralı emekçilerimize de şifalar diliyoruz. Alın terine kömür karası değmiş madencilerimiz için hepimizin ciğeri yandı. Gözümüz Amasra’da, yüreğimiz ailelerin yanında. Başımız sağ olsun Türkiye” dedi.

‘ASTSUBAYLARIMIZIN GÜNÜ KUTLU OLSUN’

Başkan İşeri, son olarak Dünya Astsubaylar Günü’ne değindi ve  “Vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin huzuru için fedakarca görev yapan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yürekli kahramanları, ordumuzun bel kemiği olan astsubaylarımızın 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü’nü en içten dileklerimizle kutluyoruz. Canlarını vatana adayan tüm şehit ve gazi astsubaylarımızı da minnetle anıyoruz” şeklinde konuştu. Erdem ŞENGÜL

BENZER HABERLER
X