Yol kenarındaki ağaçlar ne olacak?
İlçemizde yapımı planlanan battı-çıktı projesi süresince oluşacak trafik sıkışıklığını önlemek amacıyla Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi ve Adnan Menderes Bulvarı genişletilecek.
Gölcük’te uzun yıllardır süregelen trafik sıkışıklığını gidermek ve yoğunluğu en aza indirmek için yapımı planlanan battı-çıktı projesi süresince oluşacak trafik yoğunluğunu azaltmak için ilçemizde çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda, anayol üzerinde meydana gelecek sıkışıklığı gidermek için sürücüler, Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi ve Adnan Menderes Bulvarı’na yönlendirilecek. Bu iki caddeden biri olan Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’nde ise yol genişletme çalışmaları yapılacak. Genişletme çalışması için de mevcut alanda kamulaştırmalara devam ediliyor. Kamulaştırmalar bittikten sonra caddenin genişletilmesi için ilk kazmalar vurulacak.
AĞAÇLAR YOL KENARLARINDA YER ALACAK, KESME OLMAYACAK
Toplamda 4 şeritli olarak hizmete sokulacak olan bu iki cadde, anayol üzerinde yapılacak battı-çıktı projesi süresince sürücülerin ilacı olacak. Yapılacak proje süresince Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi ile Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan ağaçların ise akıbetleri merak ediliyor. Ağaçların genişletme çalışması ile ne olacağı merak edilirken belediye yetkilileri, bu konuda önemli bilgiler verdi. Yetkililer, konu hakkında yaptıkları açıklamada “Her iki cadde üzerindeki ağaçlar genç oldukları için herhangi bir kesme işlemi olmayacak. Yola sarkan ağaçlar olursa yerlerinden sökülecek ve yol kenarlarına yeniden dikilecek. Yani buradaki ağaçların herhangi birine zarar verilmeyecek” dedi.
n Erdem ŞENGÜL