Yol çizgileri yenileniyor
01 Mayıs 2018 12:08

Yol çizgileri yenileniyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ekipleri, ilimiz genelindeki yollarda emniyet çizgilerini yeniliyor. Gölcük’te Örcün Yolu Caddesi, Turgut Özal Caddesi ve İsmetpaşa Caddesi’nde çalışmalar tamamlandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, ilimiz genelinde trafik güvenliğinin artırılması amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda yeni yapılan yollarda ve kent genelinde zamanla silinmiş çizgiler için yatay işaretleme çalışmaları gerçekleştiriliyor. Uygulamalar İzmit, Gebze, Gölcük, Kandıra, Körfez ve Karamürsel ilçelerinde sürdürülüyor.
ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Çalışma kapsamında 2018 yılı içerisinde Kocaeli kent genelinde 35 bin metrekare soğuk yol çizgisi, 25 bin metrekare termoplastik yol çizgisi ve 2 mm çift kompenantlı 5 bin metrekare çizgi imalatı yapıldı. Ulaşım Daire Başkanlığı, araç ve yayaların daha güvenli, konforlu bir şekilde yolculuk yapabilmeleri için yollarda hız kesici, yaya geçidi çizgileri, profil atlama ve ok işaretleme çalışmalarına devam ediyor. Çalışma ile yollara 57 bin metrekare soğuk yol çizgisi, 57 bin metrekare termoplastik yol çizgisi, 3 bin metrekare profil atlama, 31 bin metrekare 2 mm yaya geçiş çizgileri, 13 bin metrekare 3 mm hız kesici çizgiler uygulanıyor. Çalışma ile yaklaşık 130 kilometrelik yol kesimi işaretleniyor. 
ÇALIŞMA YAPILAN CADDELER
Çizgi çalışmaları Körfez’de İlimtepe Afet Kaçış Yolu, Hereke Radar Caddesi, Fatih Sultan Mehmet Caddesi; İzmit’te Yahya Kaptan Mahallesi, Nebihocalar-Gökçeler-Sefer, Kulmahmut-Çalca Köy Yolu, Mecidiye-Gülbahçe Kadriye Köy Yolu ve Alikahya Çocuk Hastanesi Yolu bölgelerinde otopark çizgileri çekildi. Gölcük’te Örcün Yolu Caddesi, Turgut Özal Caddesi ve İsmetpaşa Caddesi; Kartepe’de Avluburun-Uzuntarla arası, Kolaylı Caddesi ve Karatepe Caddesi; Çayırova’da İstiklal Caddesi, Uğur Mumcu Caddesi ve Adnan Kahveci Caddesi’nin çizgi çalışmaları tamamlandı.

BENZER HABERLER
X