Yılmaz, ‘Regaip, bir mağfiret gecesidir’
Gölcük İlçe Müftüsü Emin Yılmaz, Regaip Kandili ve üç ayların başlangıcı dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Yılmaz, “Regaip, üç ayların başlangıcı olan Recep ayının ilk cuma gecesi olarak bize ihsan edilmiş bir mağfiret gecesidir” dedi
Gölcük İlçe Müftüsü Emin Yılmaz, Regaip Kandili ve üç ayların başlaması dolayısı ile açıklamalarda bulundu. Müftü Yılmaz, yaptığı açıklamada “Regaip, Allah’ın (C.C.) ve Hz. Peygamber’in (S.A.V.) öğretilerine rağbet etmek için, üç ayların başlangıcı olan Recep ayının ilk cuma gecesi olarak bize ihsan edilmiş bir mağfiret gecesidir. Bir gecede her şeyi halletmek gibi bir kolaycılığın peşinde olan 21. yüzyıl insanı, Regaip Kandili’yle; kandillerle işi geçiştirme sevdasından vazgeçmeli ve “İbadetin en eftali azda olsa sürekli olanıdır” hadisi düsturuyla hareket etmelidir” dedi.
‘GAFLETTEN UYANMAMIZA VESİLE OLMALIDIR’
Müftü Yılmaz, “Bu gece; bol bol dua etmeli, varsa kaza namazları kılınmalı, Recep, Şaban aylarında kendimizde farklı bir yenilenme yaparak, beş vakit namazımızı kılmıyorsak kılmaya başlamalı, pazartesi ve perşembe günlerini oruçlu geçirmeye çalışmalı, fakir fukara, garip gureba kollanmalı, üç ayların manevi havasını, önce kendimizde hissetmeli sonra da etrafımızda hissettirmeliyiz. Allah, Regaip Kandili’ni, Recep ve Şaban ayını hakkımızda mübarek kılsın, bizi Ramazan’a kavuştursun. İdrakine eriştiğimiz üç aylar ve Regaip Kandili, önce Rabbimize sonra ailemize, çocuklarımıza, milletimize ve bütün insanlığa karşı görev ve sorumluluklarımızı hatırlatmalı, hata, ihmal ve kusurlarımızdan dönmemize, gaflet uykusundan uyanmamıza vesile olmalıdır” ifadelerine yer verdi.
‘KANDİL PROGRAMI DÜZENLEYECEĞİZ’
İlçe Müftüsü Yılmaz, son olarak “Bu gece münasebetiyle ilçemiz tüm camilerinde Kur’an-ı Kerim okunacak ve vaazlar verilecektir. Ayrıca, ilçemiz Merkez Camii’nde akşam namazından sonra özel bir kandil programı düzenleyeceğiz. Bütün halkımız davetlidir. Cenab-ı Allah üç ayları Regaip Kandili’ni hakkımızda mübarek kılsın, bizi Ramazan’a kavuştursun. Bu duygu ve düşüncelerle Gölcük halkımızın, kandilini tebrik ediyor, üç ayların İslam alemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan (C.C) temenni ediyorum” diyerek açıklamalarını sonlandırdı. Meltem ALKAN