‘Yetki belgesinde artık sona gelindi’
Gölcük Emlakçılar Derneği Başkanı Necmi Kandemir, Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi konusunda emlakçılara önemli uyarılarda bulundu.
Başkan Kandemir, “Taşınmaz ticareti yetki belgesi konusunda artık sona gelindi” dedi. Gölcük Emlakçılar Derneği Başkanı Necmi Kandemir, tüm emlakçıların alması gerektiği Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi ile ilgili olarak dün önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Kandemir, konu hakkında vermiş olduğu bilgilerde “12. aya kadar taşınmaz ticareti yetki belgesi olmayan emlakçılarımız, dükkanlarını kapatarak 25 bin Türk Lirası tutarında cezaya maruz kalacak. Şu an 9. aydayız. Zaman daralıyor. Biz bu uyarıyı emlakçılarımıza birçok kez yaptık. Onların da bu belgeyi alması konusunda gerekli işlemleri yapması gerektiğini söyledik” dedi.
‘ÜÇ ŞARTI BULUNDURMAYAN, EMLAKÇI OLAMAYACAK’
Sözlerine devam eden Başkan Kandemir, “Bu sürenin sonunda emlakçı olmak isteyen kişilerin dükkanları en az 30 metrekare olmalı, en az lise mezunu olması veya üniversitelerin emlak ile ilgili bölümlerinden mezun olması, ayrıca kurs belgesi de almaları gerekiyor. Bu üç şartı bulundurmayan kişiler, emlakçı olamayacak. Emlakçılığın da yapıldığı ulusal internet siteleri, yetki belgesi olan emlakçılardan yetki belgesi isteyecek. Yetki belgesi olmayan emlakçılar, internet sayfalarında ilan da veremeyecek” dedi.
‘45 EMLAKÇIDA YETKİ BELGESİ VAR’
Gölcük’ten Kocaeli Emlakçılar Odası’na kayıtlı 81 emlakçı var. Söz konusu 81 emlakçıdan 45’i yetki belgesi almış, 36’sı almamış durumda. Halkımızın bu konuyu emlakçılara muhakkak sormasını tavsiye ediyoruz. Taşınmaz ticareti yetki belgesi konusunda artık sona gelindi. İlgili kanun çıktı, eski emlakçılar için bu belgenin alınabileceği en son tarih Aralık ayının sonu olacak” dedi. Erdem ŞENGÜL