Yeşilırmak Deresi ve Caddesi tepki çekiyor
Gölcük’ün yukarı kesimlerinden başlayarak Merkez Mahallesi üzerinden akmaya devam eden Yeşilırmak Deresi ve derenin hemen kenarında bulunan cadde yaz kış mahalleliye sorun oluyor
Gölcük’ün yukarı kesimlerinden başlayarak Merkez Mahallesi üzerinden akmaya devam eden Yeşilırmak Deresi ve derenin hemen kenarında bulunan cadde yaz kış mahalleliye sorun oluyor. Vatandaşlar özellikle derenin Donanma Durağı mevkiinde bazı zamanlarda çok fazla koku yaydığını iddia ediyor. Ayrıca hemen yanında bulunan caddenin ise yağışlı havalarda göl haline dönüştüğünü belirtiyor. Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan vatandaşlar “Yaşam alanlarının içerisinde elbette normal düzeyde akarsuların olmasını istiyoruz. Ancak baktığımız zaman ilçemizdeki akarsuların birçoğu pis. Yani dolayısıyla ortalığa kötü kokular yaymaktalar. Bununla ilgili olarak bir takım çalışmalar yapıldı ama hala tam anlamıyla önüne geçilemedi. Çünkü dere bazı zamanlarda yine büyük kokulara sebebiyet verebiliyor” dedi.
‘BUNUNLA İLGİLİ ÇALIŞMALARIN YAPILMASINI İSTİYORUZ’
Yine derenin hemen kenarında bulunan Yeşilırmak Caddesi hakkında tepkilerini dile getiren vatandaşlar ise “Normal havalarda bu cadde ile ilgili her hangi bir sıkıntımız yok. Ancak özellikle yağışlı havalarda bu caddemiz ve cadde ile kesişen diğer sokaklar adeta göle dönüşüyor. Bununla ilgili olarak bir çalışmanın yapılması gerektiği kanaatindeyiz. Cadde ile ilgili istediğimiz çalışma ise bazı noktalardan mazgalların açılması ve onların giderlerinin hemen yan tarafta bulunan dereye bağlanmasıdır. Lütfen hazır yağışlar başlamamışken bununla ilgili çalışmaların yapılmasını istiyoruz” dedi.