Yeşil örtüde bakımsızlık sürüyor
İlçemizde geride bıraktığımız yıllarda yapılan yeşillendirme çalışması sonucunda Gölcük’e oldukça güzel bir görüntü verilmişti.
Fakat yeterince bakım yapılmayan birçok yeşil nokta çoraklaşarak kurudu. Gölcük’te geçtiğimiz yıllarda, ilçenin özellikle merkezini kapsayan alanlarda yeşillendirme çalışması yapılmaya başlanmış, bu kapsamda Gölcük’ün çoğu noktasına ağaçlar dikilmiş ve yeşil alanlar kazandırılmıştı. Yapılan bu çalışma, ilçede oldukça güzel bir görüntü ortaya koymuş olsa da geçen zaman içerisinde bakımın yetersiz olmasından ötürü bu alanlarda kuruma başladı ve yeşil örtü, yerini toprak ve çamura bıraktı. İlçe genelinde birçok noktada görülen bu görüntü, halkın uzun zamandan bu yana tepkisini çekiyor.
‘ÇAMUR GÖRÜNTÜSÜ ÖNLENMELİ’
İlçemizin önemli noktalarına yapılan yeşillendirme çalışması, oldukça güzel bir görüntü oluştursa da geçen zaman içerisinde yeterli bakım yapılmadı. Bakımın yetersiz kalmasından ötürü yeşil alanların çoraklaştığını dile getiren vatandaşlar, “Özellikle yağmurlu günlerde yeşil örtünün olmamasından ötürü çamurlaşmanın olduğunu görüyoruz. Bu çalışmanın arkası getirilmiş ve bakımı yapılmış olsaydı ilçede böyle görüntülerin oluşması pek de mümkün olmazdı. Yetkililerin bu tür alanlarda kapsamı bir düzenleme yapması durumunda çorak görüntü kaybolacaktır” dedi. Erdem ŞENGÜL