Yeniden açılan hayvanat bahçesi ziyaretçilerini ağırlıyor
Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi, 3 aylık aranın ardından kapılarını ziyaretçilere açtı. Aileleri ile birlikte parka gelen çocuklar, parkta bulunan hayvanlarla vakit geçirdi
Darıca’da bulunan ve 13 Mart tarihinde koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek amacıyla kapanan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, yaklaşık üç aylık aranın ardından kapılarını tekrar açtı. Hayvanat Bahçesi'nde bulunan 250 türden hayvan yeniden insanlarla buluştu. Hayvanat Bahçesi'nin açıldığı ilk saatlerde ziyarete gelenler, girişte ateş ölçümü yapılarak içeriye alındı. Aynı anda 900 kişinin ziyaret edebileceği parkta maske takmak ise zorunlu hale getirildi.
‘ÇOCUKLARIN DIŞARI ÇIKMA GÜNLERİ VAR, SIKILMADIM’
Parkın ziyaretçilerinden Derin Hayat Yeşil yaptığı açıklamada, "Burada olmak güzel. Sıkılmadım. Çocukların dışarı çıkma günleri var. Bazen parka çıkıyorum. Bazen gezmeye gidiyorum. Zürafa, deve kuşu, pelikan, zebra gördüm. Ama ben bir kere buraya okul gezisinde de geldim. Küçükken 2-3 yaşındayken de gelmiştim" dedi.
‘ZİYARETÇİLER ATEŞ ÖLÇÜMÜ YAPILARAK İÇERİYE ALINIYOR’
Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı Genel Müdür Yardımcısı Sinan Kıroğlu alınan önlemlerle ilgili olarak, "Bu süreçte burası yaşamaya devam etti. Çünkü buradaki yaşayan hayvanların sorumluluğu üzerimizde. O yüzden minimum seviyede de olsa bakıcılarımız, veterinerlerimiz burada görevlerine devam ettiler. Onlar da özveriyle çalıştılar. Açılışla beraber kapsamlı önlemler aldık. Aynı anda 900 kişi içeride bulunacak. Bir rota belirledik ziyaretçilerimiz için. Akışı tek yönde sağlamak, yoğunluğu azaltmak, karışıklıkları gidermek adına bir rota belirledik. O rotayı takip ederek parkın büyük bir bölümünü ziyaret edebiliyorlar. Kapalı alanlarımız vardı akvaryum ve sürüngen evi gibi. Bunlar hizmet vermeyecek. Kafelerimiz var içeride bunların da kapalı alanları hiç hizmet vermiyor. Açık alanlara taşıdık. Açık alanlarda masalarımız var. Onları da sosyal mesafe kurallarına göre düzenledik. Birçok alana dezenfektanlar koyduk. Girişte herkesin ateşini ölçerek içeriye alıyoruz ve maskeyle dolaşmak zorunlu" ifadelerini kullandı.
‘HAYVANLARLA 1,5 METRE SOSYAL MESAFEYİ KORUMALARINI İSTİYORUZ’
Hayvanlarla insanların arasında sosyal mesafe kurallarına uyulması noktasında da özenli davrandıklarını ifade eden Kıroğlu, "Mesafe var. Sonuçta bir engel bir bariyerimiz var arada. Ama yine de biraz daha dikkatli olmaya çağırıyoruz. Çok fazla dibine girmeme konusunda. Biz de hayvanlara yakın olunabilecek yerler var. 1,5 metre mesafeyi korumalarını istiyoruz. Bu süreçte akvaryum ve sürüngen evimiz kapalı. Biz çalışanlarımız için test yaptırdık. Hepsi negatif çıktı. Çalışanlarımızın hepsinin sağlığı yerinde. Bunu düzenli şekilde uygulayacağız. Şu an için çok yeni tabi. İnsanların bazıları evde, bazıları dışarıda. Biz açık havadayız. İnsanları bekliyoruz. 900 kişiyle sınırladık. Burada yoğun bir kalabalığı sağlamak istemiyoruz" şeklinde konuştu. İHA