Yarıyıl tatilinde cami öğrenci buluşması
Yazlık Merkez Camii Yaz Kur’an Kursu’na katılan öğrencilerin yaz kursu dışında da cami ile münasebet kurmalarını sağlamak
ve öğrenciler arasındaki ünsiyeti arttırmak amacıyla yarıyıl tatilinde bir dizi etkinlik düzenlendi
Düzenlenen etkinlikler kapsamında; il olarak geçtiğimiz Cuma günü Yazlık Merkez Camii’nde “Cuma Namazı” buluşması gerçekleştirildi. Bu vesileyle, ders saatlerinin Cuma Namazı vaktine gelmesi nedeniyle uzun zaman sonra öğrencilerin Cuma Namazı kılmaları ve bir araya gelmeleri sağlanmış oldu.
ILICA RESTORAN’DA BİR ARAYA GELDİLER
Daha sonra geçtiğimiz pazar günü Yazlık merkez Camii’nde kılınan İkindi Namazı sonrası 40 öğrenci Ilıca Restoran’da bir araya geldi. Burada yapılan ikramdan sonra öğrencilere hitap eden Gölcük İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı; öğrencilerin yaz dönemi dışında da cami ile olan bağlarının devam etmesi gerektiğini belirterek; özellikle genç yaşta dine bağlı bir yaşam sürmenin ne kadar önemli ve değerli olduğuna vurgu yaptı. Peygamber (SAV) Efendimizin Ebu Hureyre (RA)’dan rivayet edilen bir Hadis-i Şerifi’ni hatırlatan Yazıcı konuşmasını şöyle sürdürdü:
MÜFTÜ YAZICI, GENÇLERİ TEBRİK ETTİ
“Başka hiçbir gölgenin bulunmadığı Kıyamet gününde Allah Teâlâ (CC), yedi (sınıf) insanı, arşının gölgesinde barındıracaktır. İşte bu yedi sınıf insandan ikinci sırada zikredilen “Rabbine kulluk ederek temiz bir hayat içinde büyüyen genç”tir. Sizler bu tatil gününde camiye gelerek ve bu tür organizasyonlara katılarak, kıyamet gününde hiçbir gölgenin bulunmadığı o sıkıntılı anda Rabbimizin müjdesine mazhar olabilmek için çabalıyorsunuz. Bu gayretinizin hayat boyu devam etmesini temenni ediyor ve sizleri tebrik ediyorum.”
MERKEZ ÇAY OCAĞINDA FİLM GÖSTERİMİ
Aynı günün akşamı Yazlık Merkez Camii’nde kılınan yatsı namazı sonrasında Merkez Çay Ocağında çocuklara film gösterimi yapılarak patlamış mısır ikram edildi. Öte yandan Yazlık Merkez Camii İmam-Hatibi Muharrem Güleç; bölge halkının, bu tür organizasyonlardan çok memnun kaldığını ve cami merkezli benzeri etkinliklerin toplumun geleceği açısından sene boyunca devam etmesi gerektiğini ifade etti.