‘Yaklaşık 9 bin kişiye eğitim verdik’
24 Ekim 2023 17:11

‘Yaklaşık 9 bin kişiye eğitim verdik’

Gölcük Arama Kurtarma Derneği GESOTİM Başkanı Necmi Kocaman, verdikleri eğitimler hakkında açıklamalarda bulundu. Kocaman, “Yaklaşık 9 bin kişiye eğitim verdik” dedi

Gölcük Arama Kurtarma Derneği GESOTİM Başkanı Necmi Kocaman, derneklerine kazandırdıkları araçlar ve verdikleri eğitimlerle alakalı olarak dün açıklamalarda bulundu. Kocaman, konu hakkında yaptığı açıklamada “Her zaman söylediğimiz bir söz var. Bizler, 1999 Gölcük Depremi’nde hiçbir bilgiye, ekipmana sahip değilken deprem gerçeği ile yüz yüze geldik. Oldukça acemi bir şekilde arama kurtarma çalışması yapmıştık. O depremden sonra bir yola girdik ve deprem bölgesi olan ilimizde kaliteli bir arama kurtarma timi oluşturmak istedik” dedi.

‘BİR ARACIMIZI BÜNYEMİZE KATTIK’

Sözlerine devam eden Kocaman, “O günden bu zamana kadar yaptığımız çalışmalar kapsamında, öncelikle bizler doğal afetlerde neler yapmamız gerektiğine dair eğitimler aldık. Bu eğitimleri tamamladıktan sonra hem ekipman sağlamaya çalıştık hem de üyelerimize arama kurtarmanın nasıl yapılacağına yönelik eğitimleri verdik. Gün geçtikçe üye sayımız yükseldi, ekipmanımızın miktarını arttırdık. Çağın gereklerine yönelik olarak teknolojiyi de kullanarak gücümüzü arttırdık. Son dönemde de tam kapsamlı bir aracı GESOTİM bünyemize katmış bulunmaktayız. Aracımız, derneğimize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

‘EĞİTİMLERE DAVET EDİYORUZ’

Başkan Kocaman, açıklamasının sonunda “Ekipmanın yanı sıra, derneğimizde eğitim programları da vermeye başladık. Özellikle 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depremleri sonrasında eğitimlerimizi arttırdık. Bu kapsamda, 6 Şubat tarihinden bu yana yaklaşık 9 bin kişiye eğitim verdik. Eğitimlerimiz toplamda bir hafta sürüyor. Kapsamlı ve profesyonel eğitimlerimizi ise bir yıl boyunca devam ediyor. Şu an 30’arlı gruplar halinde eğitimlerimize devam ediyoruz. Yine iki grubumuz, toplamda 60 kişi, profesyonel eğitime devam ediyor. Afetlerde aram kurtarma faaliyetini bilinçli bir şekilde yapmak adına halkımızı ücretsiz eğitim programlarımıza davet ediyoruz” dedi. Erdem ŞENGÜL

BENZER HABERLER
X