Yabancı öğrenciler İzmit’in  tarihi yerlerine hayran kaldı
04 Haziran 2017 12:31

Yabancı öğrenciler İzmit’in tarihi yerlerine hayran kaldı

Farklı ülkelerden eğitim almak üzere Kocaeli Üniversitesi’ne gelen ve İdealist Gençlik Derneği Başkan ve dernek üyeleri ile İzmit’in tarihi yerlerini gezen yabancı öğrenciler, İzmit’i çok sevdiklerini ifade etti

Kocaeli Üniversitesi’nin çeşitli fakültelerinde öğrenim gören Kamerun, Nijerya, Mozambik, Zimbabwe, Demokratik Kongo, derslerinden arta kalan zamanlarda sık sık İzmit’i geziyor. Yabancı öğrenciler, İdealist Gençlik Derneği Başkanı Erhat Ertem, dernek üyeleri Murat Yıldızım, Elanur Özkaraaslan, Hümayra Nur Cengiz ve Büşra Nur Demiray ile birlikte Akçakoca Mahallesi’ndeki tarihi yerleri gezdiler.

 OSMANLI MEYDANI’NA HAYRAN KALDILAR

Konakları, hamamları, camileri ve Kapanca Sokağı gezen öğrenciler, Akçakoca Mahallesi’ndeki Osmanlı Meydanı’na hayran kaldılar. İzmit’in tarihi yönden oldukça zengin olduğunu öğrenen gençler, “Özellikle Osmanlı döneminden kalma tarihi yapılardan oldukça etkilendik. Gezdiğimiz yerlerde Osmanlı’nın izlerini görmekten çok etkilendik. İzmit çok güzel bir şehir. Burada çok güzel dostlar, arkadaşlar edindik. Ülkemize döndüğümüzde İzmit’i ve arkadaşlarımızı hiç unutmayacağız” şeklinde konuştular.

BENZER HABERLER
X