‘Vatandaşlarımızın talebini yerine getiriyoruz’
SS .41 Nolu İzmit – Gölcük Minibüs ve Otobüs Taşıma Kooperatif Başkanı Mehmet Malçok; “Vatandaşın taleplerini yerine getiriyoruz. Birleşim için Kooperatif olarak karar aldık” dedi
SS.41 Nolu İzmit – Gölcük Minibüs ve Otobüs Taşıma Kooperatifi yeni bir uygulama yaparak hizmet vermeye başladı. Halkın taleplerini değerlendiren Kooperatif, İzmit otogara direk otobüs servisi hizmete soktu. Otobüs, sabah saat 05.30’da Gölcük’ten kalkış yaparken, İzmit’ten Gölcük’e ilk hareket ise 06.20’de oluyor. Konuyla ilgili kısa açıklama yapan Kooperatif Başkanı Mehmet Malçok şunları söyledi: “Biz kooperatif olarak ilçemizde en iyi hizmeti vermeye gayret ediyoruz. Bu kapsamda halkımızın talebi üzerine 1 Ağustos 2015 tarihinde Gölcük’ten İzmit otogara direk gidiş dönüş servisimizi koyduk. Gölcük’ten servis kalkış 05.30’da başlıyor. Dönüş ise 06.20’den itibaren başlıyor.
‘BİRLEŞİM İÇİN YÖNETİM KURULUMUZLA KARAR ALDIK’
Bizler bu çalışmalarımızı yaparken bir yandan da kooperatif birleşimi için hazırlanıyoruz. Biz yönetim kurulu kararımızı bile çıkardık. 3 kooperatifin birleşmesi için önümüzdeki hafta içerisinde toplantımız yapılacak. Bizim en büyük sıkıntımız ise sabah saatleri. Sabah saatlerinde fabrika servis araçları aynı saatte yola çıkınca trafik allak bullak oluyor. Bunun giderilmesi için tek bir çözüm var. Biz kooperatif olarak bir proje yaptık. Servis araçlarının hareket saatinin 06.00’a alınmasında büyük yarar var. Sabah 06.00’da servisler hareket ettiğinde yollar yüzde 50 boşalır. En önemlisi de çarşı merkezi hareketlenir. Bunun için bizler yetkililerimizle görüşme sağlayacağız. Hükümet tarafından çıkan bir yasa ile ilgili 65 yaş ve üstü ücretsiz taşımamız istendi. Bizler buna karşı çıkarak kabul etmedik. Sonuçta bakanlık yeni bir kanun çıkardı. Bu çıkan yeni kanunda 65 yaş ve üstü ücretleri devlet tarafından karşılanacaktır. Bizde bu yasayı bekliyoruz” dedi.