Vatandaşlar üstgeçidi tercih etmiyor
10 Şubat 2016 15:54

Vatandaşlar üstgeçidi tercih etmiyor

Değirmendere Yüzbaşılar mevkiinde geçtiğimiz yıllarda yapılan üstgeçidin merdivenlerinin kısmen dik oluşu, vatandaşların merdivenlerden çıkışını zorluyor.

 Çevrede ikamet eden vatandaşlar, merdivenlerin yeniden yapılmasını istiyorİlçemizin birçok noktasında, vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde yolun karşısına geçişini sağlayan üstgeçitler, belli dönemlerde yapılarak halkın hizmetine sunulmuştu. Oldukça önemli noktalara yapılan üstgeçitler ile yayaların karışmış olduğu trafik kazalarının da önüne geçmek isteyen yetkililer, trafiğin de bu noktada rahatlama imkânı sunulmuş oluyor. İlçemizde, Değirmendere’de, biri Yüzbaşılar, diğeri de Mercan Durağı’nda bulunan üstgeçitler ile vatandaşların güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçişi sağlanmış oldu. Fakat Yüzbaşılar’daki üstgeçit hakkında vatandaşların bazı istekleri bulunuyor.

‘MERDİVENLER DİK, KİMSE KULLANMIYOR’

Yapıldığı günden bu yana vatandaşların pek de kullanmadığı Yüzbaşılar Üstgeçidi, merdivenlerinin dik oluşu sebebiyle çok tercih edilmiyor. Bu üstgeçidin yerine, eskiden de olduğu gibi karşıdan karşıya geçiş için karayolu kullanılıyor. Tehlikeye davet çıkaran bu durum karşısında vatandaşların bir isteği bulunuyor. Çevrede ikamet eden vatandaşlar, “Özellikle, yolun karşısında bulunan alışveriş mağazasına gitmek ve yine aynı zamanda karşıdan karşıya geçmek isteyen kişiler, merdivenlerin dik olması sebebiyle üstgeçidi kullanmıyor. Yolu kullanan vatandaşlar da kazaya davet çıkarıyor. Çoğu kişi, dik olan merdivenlerin yeniden ve daha kullanışlı bir biçimde yapılmasını istediklerini ifade etti. Üstgeçitte asansör olmayışı da özellikle yaşlıları zor durumda bırakmakta. Durum böyle olunca üstgeçidi kullanan pek fazla kişi olmuyor” dedi.

BENZER HABERLER
X